DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. janvārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Precizē valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas un apmaksas kārtību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valdība otrdien, 10. janvārī, apstiprināja grozījumus Ministru kabineta noteikumos, kas nosaka veselības aprūpes pakalpojumu organizēšanas un samaksas kārtību. Tie paredz turpināt šā gada pirmajā ceturksnī Covid – 19 infekcijas izplatības ierobežošanu un seku mazināšanu, kā arī valsts apmaksātu medicīnisko transportēšanu, lai Ukrainas iedzīvotājiem sniegtu nepieciešamos veselības aprūpes pakalpojumus stacionārajās ārstniecības iestādēs Latvijā. 

Grozījumi1 Ministru kabineta noteikumos paredz līdz 2023.gada 31.martam turpināt nodrošināt pasākumus, kas saistīti ar Covid – 19 infekcijas izplatības ierobežošanu un seku mazināšanu, par kuriem valdība lēma 2022.gada nogalē: laboratoriskie izmeklējumi atbilstoši Covid-19 testēšanas algoritmam, subakūtā rehabilitācija un ilgtermiņa rehabilitācija pacientiem pēc Covid-19 infekcijas pārslimošanas, veselības stāvokļa dinamiskā novērošana pacientiem pēc Covid-19 infekcijas pārslimošanas, kā arī individuālo aizsardzības līdzekļu apmaksa ārstniecības iestādēm.  Minēto pasākumu īstenošanai šā gada pirmajā ceturksnī nepieciešamie 6,4 miljoni eiro tiks segti no likumā “Par valsts budžetu 2023. gadam” programmā “Finansējums veselības jomas pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai” rezervētā finansējuma atbilstoši faktiskajai nepieciešamībai.

Grozījumos precizēta arī kārtība, nosakot, ka tiek turpināta valsts apmaksāta pacientu pārvešanas prakse starp stacionārajām ārstniecības iestādēm, kā arī Covid-19 pacientu transportēšana no slimnīcas uz mājām pēc stacionārās ārstēšanās pabeigšanas, neapdraudot epidemioloģisko drošību.  

Tāpat grozījumi MK noteikumos paredz turpināt nodrošināt valsts apmaksāto medicīnisko transportēšanu, lai Ukrainas iedzīvotājiem sniegtu Krievijas  izraisītā bruņotā konflikta dēļ nepieciešamos veselības aprūpes pakalpojumus stacionārajās ārstniecības iestādēs. Līdz šim medicīniskā transportēšana uz ārstniecības iestādi Latvijā starptautiskās palīdzības ietvaros veikta divām pacientu grupām, nodrošinot iespēju karadarbībā cietušajiem saņemt nepieciešamo ārstēšanu un rehabilitāciju Latvijā. Pamatā ārstēšanu nodrošina Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā un Nacionālajā rehabilitācijas centrā “Vaivari”. 

1 Ministru kabineta noteikumi Nr. 555 "Veselības aprūpes pakalpojumu organizēšanas un samaksas kārtība”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI