DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministre darba vizītē Igaunijā tiksies ar Baltijas valstu kolēģiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2023. gada 10. janvārī un 11. janvārī aizsardzības ministre Ināra Mūrniece darba vizītē apmeklēs Tallinu, Igaunijā, kur piedalīsies Baltijas valstu aizsardzības ministru komitejas sanāksmē.

Sanāksmes laikā I.Mūrniece ar Igaunijas aizsardzības ministru Hanno Pevkuru (Hanno Pevkur) un Lietuvas aizsardzības ministru Arvīdu Anušausku (Arvydas Anušauskas) pārrunās reģionālās drošības izaicinājumus un NATO dienaskārtības jautājumus, tostarp alianses atturēšanas un aizsardzības spēju stiprināšanu.

Tāpat Baltijas valstu aizsardzības ministri pārrunās aktuālo situāciju Ukrainā saistībā ar Krievijas izvērsto karu un tā ietekmi uz reģionālo drošību, kā arī jau līdz šim sniegto atbalstu Ukrainai un iespējas to turpināt.

Vizītes laikā I.Mūrniecei plānota arī divpusējā tikšanās ar Igaunijas aizsardzības ministru H.Pevkuru, lai pārrunātu Latvijas un Igaunijas līdzšinējo divpusējo sadarbību, stiprinot katras valsts nacionālo un visa Baltijas reģiona drošību.

Baltijas valstu aizsardzības sadarbības formātā Baltijas valstis uztur regulāru aizsardzības ministru un bruņoto spēku komandieru, kā arī ekspertu līmeņa dialogu par aizsardzības politiku un spēju attīstību.

2022. gadā vadošās valsts lomu trīspusējā Baltijas valstu aizsardzības sadarbības formātā bija uzņēmusies Igaunija. Savukārt 2023. gadā, pēc šīs sanāksmes, vadošo lomu uzņemsies Latvija.

Sadarbības formātā tiek realizēti arī vairāki nozīmīgi projekti – Baltijas valstu Apvienotais štāba elements, Sauszemes spēku, Gaisa spēku un Jūras spēku sadarbība (Baltijas valstu jūras eskadra (BALTRON), kā arī sadarbība Baltijas Aizsardzības koledžas (BALTDEFCOL) ietvaros, kurā mācās un dienesta pienākumus pilda visu trīs Baltijas valstu bruņoto spēku karavīri un civilais personāls.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI