DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. decembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RTU mašīnzinību, transporta, būvniecības un arhitektūras programmas iegūst akreditāciju uz sešiem gadiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sekmīgi akreditācijas process ir noslēdzies Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes (MTAF) īstenotajam studiju virzienam «Mehānika un metālapstrāde, siltumenerģētika, siltumtehnika un mašīnzinības», kā arī Arhitektūras fakultātes (AF), Būvniecības inženierzinātņu fakultātes (BIF) un Inženierekonomikas un vadības fakultātes (IEVF) studiju virzienam «Arhitektūra un būvniecība». Šajos virzienos īstenotās studiju programmas ir ieguvušas akreditāciju uz sešiem gadiem.

MTAF studiju virzienā «Mehānika un metālapstrāde, siltumenerģētika, siltumtehnika un mašīnzinības» visos trīs līmeņos īsteno gandrīz 30 inženierzinātņu studiju programmas, sagatavojot studentus darbam Latvijas un ārzemju uzņēmumos. Taču trīs no šī virziena programmām tika izstrādātas, licencētas un aprobētas Eiropas Sociālā fonda (ESF) projektā «Rīgas Tehniskās universitātes studiju programmu fragmentācijas samazināšana un resursu koplietošanas stiprināšana».

Divas no šīm programmām – profesionālā bakalaura un profesionālā maģistra studiju programma «Dzelzceļa inženierija» – ir Latvijā vienīgās, kas gatavo inženierus dzelzceļa nozarei. Trešā ar ESF atbalstu izstrādātā studiju programma ir akadēmiskā doktorantūras programma «Mašīnbūve un mehānika», kas sagatavo visaugstākā līmeņa profesionāļus un zinātniekus, kuri spēj kritiski analizēt un inovatīvi risināt problēmas tādās inženierzinātņu nozarēs kā mašīnbūve un mehānika, materiālzinātne, medicīnas inženierija, nanotehnoloģija, vides inženierija un enerģētika.

Izstrādājot jaunās studiju programmas, tika pārskatītas līdz šim īstenotās programmas, no kurām tika slēgtas septiņas, samazinot studiju programmu fragmentāciju un resursus izmantojot pārējām studiju programmām. Ar ESF atbalstu tika segtas arī ar studiju virziena «Mehānika un metālapstrāde, siltumenerģētika, siltumtehnika un mašīnzinības» saistītās novērtēšanas izmaksas.

Studiju virzienā «Arhitektūra un būvniecība» ietilpst 18 bakalaura, maģistra un doktora studiju programmas. Viena no programmām – akadēmiskā bakalaura studiju programma «Būvniecība» – tiek īstenota tikai angļu valodā, piedāvājot iegūt kompetences būvniecības tehnoloģijās saskaņā ar Eiropas kvalifikācijām, normatīviem un standartiem, tā veicinot Latvijas augstākās izglītības eksportspēju. Šī programma ir izstrādāta, licencēta un aprobēta ESF projektā «Rīgas Tehniskās universitātes studiju programmu fragmentācijas samazināšana un resursu koplietošanas stiprināšana».

Ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu tika segtas ar studiju virziena novērtēšanu saistītās izmaksas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI