DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. decembrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Ekonomikas ministres amatā atkārtoti apstiprina Ilzi Indriksoni

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada 14. decembrī Saeima izteica uzticību jaunajam Krišjāņa Kariņa izveidotajam Ministru kabinetam un ekonomikas ministra amatā atkārtoti apstiprināta Ilze Indriksone. Kā zināms, I.Indriksone pilda ekonomikas ministra amata pienākumus kopš 2022. gada 26. maija. “Ar gandarījumu par paveikto un pārliecību par nākotnes prioritātēm esmu gatava turpināt iesākto darbu, lai kopā ar uzņēmējiem un sabiedrību mēs izveidotu stipru, pašpietiekamu, nacionālu ekonomiku Latvijā,” uzsver I.Indriksone.

Turpinot pildīt ekonomikas ministra amata pienākumus, I.Indriksone kā prioritāros uzdevumus izvirzījusi valsts ekonomiskās drošības stiprināšanu,  uzņēmēju izaugsmes un finanšu pieejamības veicināšanu un zinātnes ieguldījuma palielināšanu ekonomikā. Mums būs svarīgi nodrošināt, ka eksportam arī turpmākajos gados saglabājas nozīmīga loma kopējās Latvijas ekonomikas izaugsmes nodrošināšanā, jo tieši uz eksportspējīgiem uzņēmējiem balstās mūsu valsts attīstība. Tāpat turpināsim iesāktās iniciatīvas jaunu investīciju piesaistei, atbalsta instrumentu izstrādi un ieviešanu uzņēmējdarbības konkurētspējas veicināšanai, mājokļu pieejamības veicināšanai reģionos, kā arī energoefektivitātes palielināšanai ikvienā sektorā,” turpina ministre.

“Nākamais gads Ekonomikas ministrijā iezīmēsies ar pilnu atbildību par nodarbinātības jomu. Vēlos Latviju redzēt kā mājvietu pasaules līmeņa inovācijām, augstas pievienotās vērtības uzņēmumiem un gudriem cilvēkiem. Tādēļ nodarbinātības politikā uzsvars jāliek uz darba tirgū nepieciešamajām prasmēm, jaunuzņēmumu veidošanu un kvalificēta darbaspēka nodrošināšanu mūsu uzņēmējiem. Šodienas nepieciešamība ir ātri apgūt jaunas zināšanas, nepārtraukti izglītoties un paaugstināt kvalifikāciju - tas ir vienīgais veids, kā saglabāt personīgo konkurētspēju darba tirgū,” norāda I.Indriksone.

Ekonomikas ministre uzver, ka viņai būs svarīgi turpināt regulāru dialogu ar lielākajām uzņēmējus pārstāvošajām organizācijām, gan uzklausot viņu problēmas, gan aicinot uz diskusiju par tautsaimniecības izaicinājumiem.

Vērtējot līdz šim paveikto enerģētikas jomā, ekonomikas ministre uzsver: “Šā gada maijā, uzņemoties ekonomikas ministra amata pienākumus, saņēmu vienu galveno uzdevumu - nodrošināt valsts enerģētisko neatkarību. Šodien ar gandarījumu varu apgalvot, ka uzdevums paveikts un jaunajam klimata un enerģētikas ministram ceļamaizē nododu plašu valdības pieņemtu lēmumu un pasākumu kopumu turpmākai enerģētikas jomas attīstībai, kas jau šobrīd ļāvis Latvijā ātrāk īstenot ne vien stratēģiski nozīmīgus pasākumus enerģētiskās drošības un neatkarības vārdā, bet arī paātrināt procesus atjaunojamo un alternatīvo energoresursu ražošanai, kā arī nodrošināt atbalsta pasākumus iedzīvotājiem, uzņēmējiem un pašvaldībām”.

Ilze Indriksone no partijas “Nacionālā apvienība” saraksta ievēlēta 14. Saeimā, iepriekš strādājusi arī par Ekonomikas ministrijas parlamentāro sekretāri. “Nacionālās apvienības” valdes locekle. Četru bērnu mamma, dejo tautas dejas. Latvijas Universitātē ieguvusi maģistra grādu vides pārvaldībā, Latvijas Lauksaimniecības universitātē - vides inženieres kvalifikāciju, vides zinību bakalaura grādu.

Vienlaikus informējam, ka ministres biroja vadītāja būs Elīna Kehre, Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra amatu turpinās pildīt Andris Čuda. Darbu ministres birojā turpinās līdzšinējie ministres padomnieki - juridiskā padomniece  Agnese Strode, padomniece inovāciju un digitalizācijas jautājumos Ieva Siliņa un komunikāciju padomniece Vineta Vilistere - Lāce.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI