DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
2
2

"Nē" izklaides medībām nacionālajos parkos

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ķemeru Nacionālā parka fonds aicina mainīt īpaši aizsargājamo dabas teritoriju, galvenokārt nacionālo parku, tiesību normas, pārskatot nepieciešamību mērķtiecīgi izšaut dzīvniekus, kā arī pārtraukt medības šajās teritorijās kā izklaidi un savvaļas dzīvnieku gaļas biznesu.

Ķemeru Nacionālais parks ir otrais Latvijā dibinātais (1997) nacionālais parks, kas no sava vecākā brāļa – Gaujas Nacionālā parka atšķiras ar lielāku dzīvās dabas daudzveidību. Dažādiem dzīvniekiem un augiem te ir piemērotākas dzīvotnes lielā meža masīvā, purvos, ezeros un dabīgos zālājos.

Nacionālā parka dzīvnieku valsts apsaimniekošana izmainījās, kad vadību no Nacionālā parka administrācijas pārņēma VARAM izveidotā Dabas aizsardzības pārvalde un kā valsts zemes pārvaldītāja tā izveidoja medību iecirkņus gandrīz visā parka teritorijā, kas bija pretrunā ar dabas aizsardzības plānā paredzēto ierobežoto medību kārtību.

Šobrīd jaunajā dabas aizsardzības plānā, Tukuma novada pašvaldībai atbalstot medniekus, arī turpmāko 15 gadu periodā nacionālajā parkā ir paredzēts turpināt izklaides medības un savvaļas dzīvnieku gaļas biznesu.

Lai pārtrauktu regulāru un mērķtiecīgu dzīvnieku skaita samazināšanu Ķemeru Nacionālajā parkā un uzlabotu apmeklētājiem dzīvnieku vērošanas iespējas, ir jāmaina līdzšinējā medību kārtība. Ir jānosaka medību pielietojums tikai vietās, kur dzīvnieki rada kādu postījumu un ja cilvēki nespēj pielietot citu dzīvnieku atbiedēšanas metodi.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI