DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. novembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Caur personīgu pieredzi “Sajūtu vakariņās” darba devēji mēģinās iejusties cilvēka ar funkcionāliem traucējumiem lomā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 8. novembrī, notiks otrās “Sajūtu vakariņas”, kurās darba devējiem būs iespēja izjust to, kā ir baudīt maltīti, ja nav pieejama kāda no maņām – redze, dzirde, pirkstu veiklība, tādējādi neformālā gaisotnē iepazīstoties ar izaicinājumiem, ar kuriem ik dienu sastopas cilvēki ar funkcionāliem traucējumiem. Sabiedrības integrācijas fonda un Invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons” rīkoto vakariņu mērķis ir parādīt no cita skatpunkta iespējas personu ar invaliditāti nodarbināšanai un iedrošināt sniegt viņiem darba iespējas.

Maltītes laikā dalībniekiem būs iespēja dzirdēt pieredzes stāstus un dalīties pārdomās par nepieciešamo atbalstu, lai veicinātu cilvēku ar invaliditāti nodarbinātību. Tāpat dalībnieki varēs apgūt vairākas zīmju valodas zīmes, uzzināt vairāk par  Braila rakstu un vides pieejamību.

 “Latvijā personu ar invaliditāti nodarbinātības rādītājs aizvien ir zems. Lai veidotu iekļaujošāku darba vidi, svarīgi veicināt darba devējos izpratni par cilvēku ar invaliditāti ikdienu un spējām, tādējādi mazinot bailes un maldīgus pieņēmumus. “Sajūtu vakariņas” sniedz jaunu pieeju, kā palīdzēt darba devējiem saskatīt iespējas un caur pašu personīgo pieredzi un sajūtām gūt padziļinātu izpratni par cilvēku ar invaliditāti nodarbināšanu,” uzsver Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Zaiga Pūce.

Kampaņā “Sajūti. Sadzirdi. Saproti.” viena no svarīgām mērķauditorijām ir darba devēji. Saeimas analītiskā dienesta pētījumā par cilvēku ar garīga rakstura traucējumiem nodarbinātību secināts, ka tiek nodarbināti vien 14,5 % personu ar garīga rakstura traucējumiem, tikmēr personām ar citiem funkcionālo traucējumu veidiem nodarbinātības rādītājs ir no 42 līdz 46 %. Eiropas Savienībā vidēji 50,8% personu ar invaliditāti ir nodarbinātas.

Trešās, noslēdzošās, “Sajūtu vakariņas” notiks 22. novembrī no plkst.17.00 līdz 20.00. Lai pieteiktos, darba devējiem jāaizpilda pieteikuma anketa: https://ej.uz/sajūtuvakariņas. Dalība pasākumā ir bez maksas un vietu skaits ir ierobežots.

Kampaņas “Sajūti. Sadzirdi. Saproti.” mērķis ir veicināt izpratni un palielināt sabiedrības informētību par personu ar invaliditāti ikdienu, lomu sabiedrībā, diskriminācijas pazīmēm, ar ko nākas saskartiem šai sabiedrības daļai. To īsteno Invalīdu un viņu draugu apvienība “Apeirons” un Sabiedrības integrācijas fonds pasākumu kopuma “Izstāstīt saliedētību” ietvaros. Plašāk par kampaņu lasi www.apeirons.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI