DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. novembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas diplomāti pulcējas uz mācībām par aktuālo ekonomikā, enerģētikā, pārtikas nozarē un augstajās tehnoloģijās

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 2. un 3. novembrī ikgadējās Ārlietu ministrijas mācībās diplomātiem ekonomikas jautājumos piedalās Latvijas pārstāvji no vairāk nekā 30 pasaules valstīm. Mācību programma ietver plašu jautājumu loku: Latvijas ekonomikas attīstība, aktuālais enerģētikas un pārtikas ražošanas nozarē, kā arī Latvijas sasniegumi augsto tehnoloģiju jomā. Reģionālajā vizītē dalībnieki apmeklē Cēsis un Cēsu novadu.

2. novembrī, uzsākot diplomātu mācības, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs uzrunā atzīmēja šodienas globālos izaicinājumus ekonomikā un to, cik svarīgi uzņēmējiem ir pielāgot un dažādot piegādes ķēdes. Ārlietu dienests ir gatavs turpināt atbalstīt Latvijas uzņēmējus gan jau esošajos tirgos, gan apgūstot jaunas sadarbības iespējas.

Latvijas investīciju un attīstības aģentūras direktors Kaspars Rožkalns klātesošos iepazīstināja ar aktualitātēm Latvijas ekonomikā un virzību Latvijas tēla jautājumā, kā arī informēja par aktuālo investīciju piesaistē un eksporta veicināšanā.

Par aktualitātēm enerģētikas sektorā informēja SIA “Latvijas vēja parki” valdes priekšsēdētāja Ilvija Boreiko. Dalībniekus uzrunāja arī Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents, zivrūpniecības uzņēmuma SIA "Karavela" valdes priekšsēdētājs, Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas padomes pārstāvis Andris Bite.

Mācību laikā diplomāti apmeklēja augsto tehnoloģiju produktu un pakalpojumu uzņēmumus “Lightspace Technologies” “Cellbox Labs”, “Aerones”.

3. novembrī diplomāti dodas uz Cēsīm un Cēsu novadu un tiksies ar novada domes priekšsēdētāju Jāni Rozenbergu un uzņēmējiem, kā arī apmeklēs vairākus uzņēmumus: Vides risinājumu institūtu, "BalticFloc", “Dores Fabrika” un Radošo industriju centru Koprades māja SKOLA6.

Mācības tiek organizētas jau sesto gadu, lai sniegtu padziļinātu ieskatu Latvijas ekonomikā un tās attīstības perspektīvās, kā arī lai veicinātu diplomātu un Latvijas uzņēmēju sadarbību gan apgūstot ārvalstu tirgu, gan risinot problēmsituācijas, gan meklējot un piedāvājot pieejamo atbalstu.

Ārlietu ministrija augstu novērtē un pateicas sadarbības partneriem par līdzdalību mācību programmas tapšanā un īstenošanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI