DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs un Kanādas premjerministra īpašais sūtnis ES un Eiropā pārrunā situāciju Ukrainā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 21. oktobrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Kanādas premjerministra īpašo sūtni Eiropas Savienībā un Eiropā Stefanu Dionu (Stéphane Maurice Dion), lai pārrunātu valstu divpusējo sadarbību drošībā un ekonomikā, kā arī aktuālo starptautisko situāciju.

Ārlietu ministrs augstu novērtēja Latvijas un Kanādas ciešās attiecības drošības un aizsardzības jomā. E. Rinkēvičs pateicās par Kanādas nozīmīgo ieguldījumu Baltijas valstu un jo īpaši Latvijas drošības stiprināšanā, kā arī akcentēja Latvijas gatavību turpināt sniegt atbalstu palielinātai sabiedroto spēku klātbūtnei Latvijā.

Sarunu partneri pārrunāja Krievijas iebrukumu Ukrainā un situāciju enerģētikā. E. Rinkēvičs uzsvēra, ka ir jāturpina izolēt Krieviju starptautiskajās organizācijās un jāatbalsta koordinēti mehānismi tās saukšanai pie atbildības par pastrādātajiem noziegumiem. “Tāpat pašlaik ir būtisks visa veida atbalsts Ukrainai, tostarp humānās palīdzības un rekonstrukcijas jomā, kur redzam potenciālu kopīgiem attīstības sadarbības projektiem ar Kanādu,” teica ministrs.

Kanādas īpašais sūtnis S. Dions ieradies Latvijā divu dienu vizītē, lai piedalītos Rīgas konferences pasākumos 20. un 21. oktobrī. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI