DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits piedalīsies Starptautiskajā transporta inovāciju forumā Viļņā un ES Ministru padomē Prāgā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits ceturtdien, 20. oktobrī, piedalīsies Starptautiskajā transporta inovāciju forumā Viļņā.

Forumā ministrs kopā ar kolēģiem no Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Polijas un Ukrainas pārrunās aktualitātes jaunu transporta koridoru veidošanai sarežģītos ģeopolitiskajos apstākļos, tajā skaitā, kā nodrošināt Ukrainas lauksaimniecības produkcijas eksportu cauri Baltijas valstīm.

Savukārt 21. oktobrī ministrs Čehijas galvaspilsētā Prāgā piedalīsies neformālajā Eiropas Savienības Ministru padomē par transporta, telekomunikāciju un enerģētikas jautājumiem. Padomē plānots diskutēt par to, kā padarīt transporta sistēmu izturīgāku, efektīvāku un drošāku, īpaši kontekstā ar dzelzceļa transporta turpmāku attīstību.

Viens no padomes dienaskārtības jautājumiem ir ātrgaitas dzelzceļu līniju attīstība. Latvija diskusijā uzsvērs, ka patlaban notiek Rail Baltica dzelzceļa ātrgaitas līnijas būvniecība, kas ir mūsu valsts prioritāte dzelzceļa attīstībā.

Plānots diskutēt arī par veidiem, kā veicināt pasažieru pieprasījumu dzelzceļa pārvadājumos. Kā galvenos veidus, kā stimulēt pasažieru pieprasījumu, Latvija uzskata dzelzceļu kā transporta mugurkaula attīstību, laika grafiku sakārtošanu jeb reģionālā un vietējā transporta laika grafiku piemērošanu ātrgaitas vilcienu grafikiem, tādējādi samazinot pasažieru gaidīšanas laiku, vienlaikus palielinot arī operāciju ātrumu.

Tāpat ir svarīgi izveidot kopīgu biļešu sistēmu, kur ar vienu tarifu pasažieris varētu izmantot visas nepieciešamās transporta vajadzības un samazināt transporta maiņas izmaksas, kā arī multimodālu transporta mezglu attīstību ar ērtām "park and ride" sistēmām, kā arī kopumā uzlabot infrastruktūru – ritošo sastāvu, servisa objektus, dzelzceļu kopumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI