DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
2
2

Vēl viens kriminālprocess saistībā ar Latvijas austrumu robežas izbūvi gar Krievijas Federācijas robežu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iekšējās drošības birojs ir pabeidzis pirmstiesas izmeklēšanu vēl vienā ar valsts austrumu robežas izbūvi saistītā kriminālprocesā un 2022.gada oktobra sākumā Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret četrām Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūras (IeM NVA) amatpersonām par tīšu valsts amatpersonu pienākumu nepildīšanu, ja ar to izraisītas smagas sekas.

Iekšējās drošības birojs informāciju par iespējamo noziedzīgo nodarījumu saņēma 2020. gada pavasarī un pirmstiesas izmeklēšanas gaitā noskaidroja, ka minētās četras IeM NVA amatpersonas, būdamas komisijas sastāvā 2016.gadā organizētā iepirkumā par Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas robežas joslas attīrīšanu no apauguma, pirms robežas joslas ierīkošanas 12 metru platumā, neveica Latvijas valsts īpašumā esošo koku uzskaiti un deva iespēju darbus veicošajiem uzņēmējiem izzāģētos kokus aizvest un realizēt. Iepirkuma komisijas locekļu bezdarbības rezultātā valstij tika nodarīts mantisks zaudējums vairāk nekā 26 000 eiro apmērā.

Saistībā ar minētajām pretlikumīgajām darbībām Iekšējās drošības birojs rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret četrām IeM NVA amatpersonām par Krimināllikuma 319.panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu – valsts amatpersonas bezdarbību, ja ar to izraisītas smagas sekas.

Iekšējās drošības birojs līdz šim ir noslēdzis pirmstiesas izmeklēšanu un rosinājis prokuratūrai uzsākt kriminālvajāšanu kopumā septiņos ar valsts austrumu robežas izbūvi un aprīkošanu saistītos kriminālprocesos.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI