DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Nosaukti “ZELTA MUŠA 2022” balvu pretendenti: visvairāk nomināciju Latvijas Nacionālajam teātrim

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

Pirmo reizi Latvijas profesionālā teātra vēsturē notiks alternatīvā teātra gada balva “ZELTA MUŠA 2022”. Antibalva suminās aizvadītās teātra sezonas spilgtākos notikumus un personības, kas savu māksliniecisko talantu apliecinājušas pārāk specifiskās kategorijās, lai tās tiktu iekļautas “Spēlmaņu nakts” balvas nominantu sarakstā. Pirmās alternatīvās balvas laureāti tiks noskaidroti Latvijas Kultūras akadēmijas skatuves un audiovizuālās mākslas festivāla “Patriarha rudens” apbalvošanas ceremonijā 8. oktobrī plkst. 18.00 LKA Teātra mājā “Zirgu pasts”.

Apbalvojuma “ZELTA MUŠA” moto tapis, citējot Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa teātra muzeja direktoru, profesoru Jāni Siliņu, kurš, iespējams, ir citējis režisoru Eduardu Smiļģi vai kādu citu autoritatīvu teātra nozares profesionāli: “Te ir tik garlaicīgi, ka pat mušas sprāgst”.

Iedvesmojoties no šī domu grauda, ļoti neatkarīga un ārkārtīgi pieredzējusi anonīmā žūrija ir izvirzījusi 50 nominantus 5 kategorijās: “Gada spēlējošais treneris / direktors”, “Gada režisors, kurš zina, ko grib”, “Gada identitātes krīze”, “Gada atklātākais skatuves mākslinieks” un “Gada izrāde, kuru mēs nesapratām”. Savu balsi par kādu no izvirzītajiem pretendentiem būs iespējams atdot no 1. līdz 7. oktobrim festivāla “Patriarha rudens” norises vietās Latvijas Kultūras akadēmijas ēkās – galvenajā ēkā Ludzas ielā 24, LKA Nacionālajā Filmu skolā, Teātra mājā “Zirgu pasts” un LKA E. Smiļģa Teātra muzejā.

Visvairāk nomināciju 8 saņēmis Latvijas Nacionālais teātris, otrajā un trešajā vietā nomināciju skaita ziņā ierindojas Dailes teātris un Liepājas teātris, savukārt kategorijā “Izrāde, kuru mēs nesapratām” visplašāk pārstāvēts Dirty Deal Teatro. Starp nominantiem atzīmētas arī Valmieras vasaras teātra festivāla izrādes, režisora Dž. Dž. Džilindžera veidotais raidieraksts “Dž. Spot” un citi ar Latvijas teātra ainu saistīti notikumi. Ar nominantu sarakstu iespējams iepazīties saitē https://ej.uz/zeltamusa_2022.

Ceremonijas režisors: kāds daudzsološs students; scenārija autori: anonīmā LKA delegācija; vakaru vadīs kāds vairākkārt apbalvots, pieredzējis skatuves mākslinieks, balvas “Zelta muša” nominants kopā ar kādu centīgu topošo aktieri. Aicinām pieteikties ceremonijas bezmaksas apmeklējumam, rakstot uz e-pastu pasakumi@lka.edu.lv, vietu skaits ierobežots.

“Zelta mušas” apbalvošanas ceremonija ir daļa no LKA skatuves un audiovizuālās mākslas festivāla “Patriarha rudens” programmas. Par “Zelta mušas” nominantiem kļuvuši vairāki iepriekšējo festivālu dalībnieki un laureāti. Trīspadsmitais festivāls norisinās no 1. līdz 8. oktobrim, un tajā pirmo reizi ir iespēja redzēt visu trīs LKA studiju līmeņu – bakalaura, maģistra un doktora – studentu darbus. Biļetes uz izrādēm pieejamas www.ticketshop.lv

Vairāk informācijas par ceremoniju Instagram kontā zelta_musa  un www.zirgupasts.net.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI