DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. septembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VARAM: Latvijas-Igaunijas starpvaldību komisija apspriedīs pārrobežas sadarbības veicināšanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022.gada 23.septembrī Tallinā, Igaunijā norisināsies Latvijas – Igaunijas starpvaldību komisijas pārrobežu sadarbības veicināšanai sēde, kurā piedalīsies vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs, lai pārrunātu kopīgos pasākumus un aktivitātes, kas palīdz nodrošināt brīvu darbaspēka, preču, pakalpojumu un kapitāla kustību Latvijas un Igaunijas pārrobežu reģionos.  

Sēdes laikā tiks pārrunāti divpusējās sadarbības aktuālie jautājumi par veselības aprūpi pierobežas reģionos, pārrobežu dzelzceļa savienojuma Rīga-Tartu attīstību, savstarpējo pārrobežu glābšanas operāciju procedūru un plānu saskaņošanu, prāmja savienojumu starp Sāremā salu un Kurzemi, kā arī par zaļā iepirkuma piemērošanu abās valstīs. Tāpat tiks apspriesti pasākumi, kas veicina Baltijas valstu atpazīstamību kā drošu tūrisma galamērķi un vienoto epidemioloģisko prasību un ieceļošanas nosacījumu ieviešanu epidemioloģiskās situācijas saasināšanās gadījumā. 

Starpvaldību komisija ieņem nozīmīgu vietu starp citiem abu  valstu sadarbības formātiem, nodrošinot dialogu starp Latvijas un Igaunijas valsts iestādēm un pierobežu reģionu pašvaldībām, kalpojot par efektīvu mehānismu juridisku un administratīvu šķēršļu risināšanai pierobežas reģionos. 

Sēdi vadīs Igaunijas Valsts pārvaldes ministre Rīna Solmane (Riina Solman), savukārt starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētājs no Latvijas puses būs ministrs Artūrs Toms Plešs. Komisijā, Latvijas sastāvā, piedalīsies arī pārstāvji no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Veselības ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Satiksmes ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Ārlietu ministrijas, Rīgas plānošanas reģiona, Vidzemes plānošanas reģiona, Kurzemes plānošanas reģiona, Alūksnes, Valmieras un Smiltenes novadu pašvaldībām, Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta.  

Pēdējā Latvijas – Igaunijas starpvaldību komisijas sēde notika 2019. gadā Latvijā Rīgā un šogad komisija atjaunos savu klātienes darbu pēc pārtraukuma, kuru izraisīja pandēmijas krīze. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI