DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. septembrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Atklāj starptautisko pārtikas izstādi “Riga Food 2022”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No ceturtdienas līdz sestdienai, no 8. līdz 10. septembrim, Rīgā, Ķīpsalā, norisinās starptautiskā pārtikas izstāde “Riga Food 2022”, kurā ar jaunāko produkciju iepazīstina un konkursos spēkiem mērojas 400 pārtikas uzņēmumi no 25 valstīm. Izstādē aplūkojami 12 valstu nacionālie stendi, arī Latvijas stends, ko ar Zemkopības ministrijas atbalstu organizē Agroresursu un ekonomikas institūts (AREI). Izstādes atklāšanā piedalījās zemkopības ministra biroja vadītājs Jānis Eglīts.

Zemkopības ministra biroja vadītājs Jānis Eglīts: “Pārtikas nozare pašreiz saskaras ar daudziem izaicinājumiem. Tomēr, neskatoties uz dažādiem plaša mēroga satricinājumiem un krīzēm, ar kurām pēdējos gados nākas saskarties Latvijas lauksaimniecības un pārtikas produktu ražotājiem, pēdējos gados vērojams produktivitātes, lauksaimniecības produkcijas izlaides un pievienotās vērtības pieaugums nozarē. Arī nākotnē šis kurss ir jāsaglabā. Mēs apzināmies, ka arī turpmāk nozare saskarsies ar dažādiem izaicinājumiem. Zemkopības ministrija ir gatava kopā ar lauksaimniekiem stāties tiem pretī, lai mūsu lauksaimniecība un pārtikas ražošana saglabātos spēcīga un nākotnē kļūtu vēl stiprāka.”

Latvijas nacionālajā kopstendā vienkop redzama, baudāma un nopērkama 12 izstādes dalībnieku produkcija. Trīs dienu garumā kopstendā produkciju izstādīs piena produktu uzņēmums AS “Jaunpils pienotava”, gaļas un vegānu gaļas produktu ražotājs SIA “Gaļas nams Ādaži”, garšvielu uzņēmums SIA “RKF Valežs”, SIA “Rāmkalni Nordeco” un Latvijas Maiznieku biedrība ar saviem biedriem – SIA “Dona”, SIA “Lāči”, SIA “Lielezers”, SIA “Hanzas maiznīca”, SIA “Puratos Latvia” un SIA “Lanordija”. Norisēm Latvijas nacionālajā kopstendā varat sekot tīmekļvietnē “Facebook” https://www.facebook.com/AREIizstades.

Jau tradicionāli starptautiskajā izstādē “Riga Food ” notiek izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursi, kuru dalībnieki cīnās par izstādes medaļām. Izstādes atklāšanas dienā 8. septembrī norisinās arī piena un medus konkursa uzvarētāju apbalvošana, savukārt 9. septembrī varēs iepazīt pārtikas produktu kvalitātes zīmes un uzzināt par pārtikas produktu kvalitātes shēmām. Visas trīs izstādes norises dienas interesenti varēs aplūkot Pārtikas un veterinārā dienesta pārtikas inspektoru aprīkojumu pārbaužu veikšanai, kā arī iztaujāt pašus pārtikas inspektorus.

Pārtikas un dzērienu rūpniecība ir viena no lielākajām Latvijas apstrādes industrijas nozarēm un veido aptuveni piekto daļu no apstrādes rūpniecības pievienotās vērtības. Pārtikas, lauksaimniecības un zivsaimniecības produkti veido 19% no kopējās Latvijas eksporta vērtības. Lielāko daļu eksporta vērtībā veido dzērieni (24%), graudaugi (19%) un piens un piena produkti (10%). Pagājušajā gadā Latvija eksportēja lauksaimniecības, pārtikas un zivsaimniecības produktus uz 152 pasaules valstīm.

Vairāk informācijas par Baltijas valstu lielākās pārtikas izstādes norisi varat uzzināt “Riga Food 2022” tīmekļvietnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI