DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. augustā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vizītē Latvijā ieradīsies ASV aizsardzības sekretārs Loids Ostins

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 9. līdz 10. augustam vizītē Latvijā uzturēsies ASV aizsardzības sekretārs Loids Ostins (Lloyd Austin III), kuras laikā tiksies ar aizsardzības ministru Arti Pabriku.

Vizītes mērķis ir tikties ar Latvijas valsts augstākajām amatpersonām, lai apstiprinātu ASV apņemšanos aizstāvēt visus NATO sabiedrotos, uzturot pastāvīgu militāro klātbūtni Latvijā un Baltijas reģionā.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā Krievijas militāro eskalāciju pie Ukrainas robežām, kā arī Krievijas spēku koncentrāciju Baltkrievijā, ASV prezidents Džo Baidens 22. februārī paziņoja par ASV pieņemto lēmumu pastiprināt spēku klātbūtni Eiropā, nosūtot uz Latviju, Lietuvu un Igauniju karavīrus un militāro tehniku. Savukārt jau 23. februārī Latvijā ieradās pirmie ASV karavīri.

Aizvadītā gada nogalē ASV prezidents Džo Baidens arī parakstīja ASV Nacionālo aizsardzības autorizācijas aktu 2022. fiskālajam gadam, kurā iekļautā Baltijas Drošības iniciatīva paredz 150 miljonu ASV dolāru piešķiršanu Baltijas valstu aizsardzības spēju attīstībai 2022. gadā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI