DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. augustā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Nosaka atalgojuma likmes vēlēšanu komisijām par darbu 14. Saeimas vēlēšanu sagatavošanā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) 2. augustā apstiprināja darba stundas tarifa likmes pašvaldību vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņa komisiju priekšsēdētājiem, sekretāriem un komisijas locekļiem, kuri nodrošinās šā gada 1. oktobrī gaidāmo 14. Saeimas vēlēšanu sagatavošanu un norisi.

Visas norādītās algu likmes ir pirms nodokļu nomaksas un noteiktas, ņemot vērā vēlēšanu iecirkņu skaitu pašvaldībā.

Pašvaldībās ar vēlēšanu iecirkņu skaitu līdz 14 vēlēšanu komisijas priekšsēdētājam noteiktā atalgojuma likme ir 8,42 eiro stundā, sekretāram - 7,56 eiro stundā, bet komisijas loceklim - 6 eiro stundā.

Pašvaldībās ar vēlēšanu iecirkņu skaitu no 15 līdz 28 vēlēšanu komisijas priekšsēdētāji par stundas darbu saņems 9 eiro, sekretārs - 8,09 eiro, komisijas loceklis – 6,42 eiro.  

Pašvaldībās ar vēlēšanu iecirkņu skaitu no 29 līdz 42 darba stundas likme vēlēšanu komisijas priekšsēdētājam ir 9,63 eiro, sekretāram – 8,66 eiro, vēlēšanu komisijas loceklim – 6,87 eiro.

Savukārt Rīgas valstspilsētā, kurā vēlēšanu iecirkņu skaits ir 158, vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja stundas algas likme noteikta 11,97 eiro, sekretāram – 10,10 eiro, komisijas loceklim – 7,78 eiro.

Atalgojuma likme pirms nodokļu nomaksas (bruto) par vienu darbu stundu vēlēšanu iecirkņa komisijas priekšsēdētājam būs 7,78 eiro, komisijas sekretāram - 7 eiro, bet komisijas loceklim – 6 eiro. Paredzēta arī kompensācija ēdināšanas izdevumiem vēlēšanu dienā – 8 eiro.

Augustā daļā pašvaldību vēl norit pieteikšanās darbam 14. Saeimas vēlēšanu iecirkņos. Pieteikums darbam vēlēšanu iecirknī jāiesniedz attiecīgajā pašvaldības vēlēšanu komisijā tās noteiktajā termiņā. Pieteikuma veidlapa un informācija par pieteikumu iesniegšanas laiku un vietu pieejama CVK mājaslapā www.cvk.lv un attiecīgās pašvaldības mājaslapā.

Vēlēšanu iecirkņa komisijas galvenajos pienākumos ietilpst iekārtot vēlēšanu iecirkni, organizēt balsošanas procesu, tostarp nodrošināt balsošanu vēlētāja atrašanās vietā, veikt balsu skaitīšanu. Tāpat svarīgs uzdevums ir rūpēties par kārtību vēlēšanu iecirknī un uzraudzīt, lai ikviens vēlētājs varētu nobalsot brīvi un netraucēti. Gatavojoties 14.Saeimas vēlēšanām, iecirkņa komisijām tiks nodrošinātas apmācības un informatīvie materiāli, lai sagatavotos darbam.

Kārtējās Saeimas vēlēšanas notiks 1. oktobrī, sestdienā, no plkst.7.00 līdz 20.00. 66 vēlēšanu iecirkņos Latvijā būs iespēja nodot balsi glabāšanā trīs dienas pirms vēlēšanu dienas – pirmdien, 26. septembrī, ceturtdien 29. septembrī un piektdien, 30. septembrī, dažas stundas dienā. Ņemot vērā nelielo balss nodošanas glabāšanā iecirkņu skaitu, vēlētāji ir aicināti rūpīgi izvērtēt nepieciešamību balsot iepriekš un pēc iespējas ieplānot balsošanu vēlēšanu dienā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI