DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. augustā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika
2
2

CVK reģistrē parakstu vākšanai likumprojektu par ģimenes jēdziena nostiprināšanu Satversmē

FOTO: Paula Čurkste, LETA

Ceturtdien, 17. augustā, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) nolēma reģistrēt biedrības “Latvijas vīru biedrība” iesniegto Satversmes grozījumu projektu parakstu vākšanai. Likumprojekts paredz ģimenes jēdziena nostiprināšanu Latvijas Republikas Satversmes 110. pantā, nosakot, ka ģimene balstās laulībā, asinsradniecībā vai adopcijā. Vēlētājiem būs iespēja parakstīties par Satversmes grozījumu ierosināšanu 12 mēnešus — no 2023. gada 18. augusta līdz 2024. gada 17. augustam.

Pieņemot lēmumu par Satversmes grozījumu projekta reģistrēšanu parakstu vākšanai, CVK locekļi vērtēja, vai iesniedzējs atbilst likuma “Par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu” prasībām, proti, ir likumā noteiktā kārtībā izveidota un reģistrēta biedrība, kā arī to, vai Satversmes grozījumu projekts pēc formas un satura ir pilnībā izstrādāts.

Tiesības piedalīties parakstu vākšanā ir Latvijas pilsoņiem no 18 gadu vecuma. Parakstīties par CVK reģistrētām iniciatīvām vēlētāji var elektroniski portālā www.latvija.lv vai apliecinot parakstu pie zvērināta notāra, dzīvesvietas deklarēšanas vietā pašvaldībā, bāriņtiesā, kura veic notariālas darbības, vai novadā pie pagasta vai pilsētas pārvaldes vadītāja. Parakstīties par iniciatīvām iespējams arī ārvalstīs Latvijas Republikas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās pie konsulārajām amatpersonām, kuras ir tiesīgas veikt notariālās funkcijas.

Vairāk informācijas par parakstu vākšanas kārtību un iesniegto Satversmes grozījumu projektu atrodama www.cvk.lv sadaļā “Vēlētāju iniciatīvas”.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI