DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents ar ekonomikas ministri pārrunā Latvijas enerģētiskās drošības stiprināšanai nepieciešamo rīcību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

21. jūlijā Valsts prezidents Egils Levits oficiāli tikās ar nesen amatā stājušos ekonomikas ministri Ilzi Indriksoni. Valsts prezidents un ekonomikas ministre apsprieda aktuālos jautājumus enerģētikas jomā, īpaši pievēršoties īstermiņa darāmajiem darbiem, lai veicinātu Latvijas enerģētisko drošību.

Tikšanās laikā Valsts prezidents iepazinās ar esošo situāciju un Ekonomikas ministrijas prognozēm gāzes apgādē, tajā skaitā mājsaimniecību un uzņēmumu apgādē ar gāzi. Gan Valsts prezidents, gan ministre piekrita, ka esošajos mainīgajos ģeopolitiskajos apstākļos ir jādara viss nepieciešamais, lai nodrošinātu gāzes apgādi, vienlaicīgi preventīvi jāstrādā pie krīzes menedžmenta plāna ārkārtas situācijām. Valsts prezidents ieteica jau šobrīd strādāt pie nepieciešamajiem tiesiskajiem un administratīvajiem regulējumiem valsts enerģētikas uzņēmumu rīcībai krīzes situācijā.

Sarunas laikā E. Levits un I. Indriksone pārrunāja arī valdības piedāvātos atbalsta mehānismus iedzīvotājiem pieaugošo rēķinu samaksāšanai. Tāpat tika apspriesti veidi, kā stimulēt iedzīvotāju iesaisti mājokļu un ēku siltināšanā un kopējā energoefektivitātes palielināšanā. Ekonomikas ministre informēja Valsts prezidentu par progresu valsts iecerē stratēģiskas nozīmes vēja enerģijas parku būvēšanā.   

Tikšanās noslēgumā ekonomikas ministre arī apstiprināja gatavību līdzdarboties NATO Inovāciju fonda izveidē – par šo stratēģisko iniciatīvu Valsts prezidents E. Levits parakstīja saistību vēstuli NATO samitā Madridē jūnija beigās.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI