DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents akcentē vissezonas tūrisma priekšrocības Saulkrastu novadā

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

13. februārī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs darba vizītē apmeklēja Saulkrastu novadu. Vizītes sākumā E. Rinkēvičs viesojās Sējas pamatskolā, kur iepazina mācību procesu un tikās ar skolēniem un Saulkrastu novada domes deputātiem. Vēlāk Saulkrastos Valsts prezidents kopā ar jauniešiem no Saulkrastu Jauniešu domes un Saulkrastu novada skolu pašpārvaldēm pārrunāja jauniešu lomu pilsētas un valsts attīstībā. Vizītes laikā Valsts prezidents arī apskatīja vairākus uzņēmumus Skultes ostā, noskaidroja, kā notiek gatavošanās tūrisma sezonai Saulkrastu novadā un tikās ar Saulkrastu novada iedzīvotājiem Saulkrastu kultūras namā “Zvejniekciems”.

“Saulkrastu novads ir veicis mērķtiecīgus ieguldījumus tūrisma infrastruktūras izbūvē. To novērtē kā vietējie iedzīvotāji, tā arī novada viesi. Turklāt, tas ir pavēris iespēju Saulkrastiem un Saulkrastu novadam būt par vilinošu tūrisma un kultūras notikumu galamērķi ne tikai vasarā, bet arī ziemā vai tādā lietainā dienā kā šī,” atzina Valsts prezidents.

Turpinot darba vizīti, Valsts prezidents apmeklēja Skultes ostu, kas ir ceturtā lielākā osta Latvijā (un lielākā no Latvijas mazajām ostām). No Skultes ostas pamatā tiek eksportēti kokmateriāli – papīrmalka, malka, celulozes un kurināmā šķelda –, kā arī labība un kūdra.  Skultes ostas pārvaldē E. Rinkēvičs iepazinās ar ostas darbību un attīstības plāniem, kā arī apmeklēja tās teritorijā esošos uzņēmumus gofrētā kartona un tā izstrādājumu ražošanas uzņēmumu SIA “Skultes kartons” un kuģubūves uzņēmumu SIA “ASK Enterprise”.

Tiekoties ar jauniešiem no Saulkrastu Jauniešu domes un Saulkrastu novada skolu pašpārvaldēm, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs atzinīgi novērtēja jauniešu līdzdarbošanos sava novada nākotnes veidošanā.

Valsts prezidents apskatīja arī novada un Sējas pagasta lepnumu – Sējas dižozolu – un seno velosipēdu kolekciju Saulkrastu velosipēdu muzejā, kas ir vienīgā seno velosipēdu kolekcija Latvijā un lielākā Baltijas valstīs. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI