DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Turpina piešķirt finansējumu iekšlietu dienestiem Latvijas–Baltkrievijas robežas drošībai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 14. jūlijā Ministru kabinets lēma piešķirt Iekšlietu ministrijai finansējumu 104 493 eiro apmērā, lai segtu izdevumus saistībā ar Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu darbinieku papildu darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos uz Latvijas–Baltkrievijas robežas. Finansējums paredzēts Valsts policijai 17 105 eiro apmērā, Valsts robežsardzei – 62 412 eiro, Valsts robežsardzes koledžai – 560 eiro, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei – 21 188 eiro, kā arī Valsts drošības dienestam – 3228  eiro.

Izdevumi veidojušies laika posmā no 2022. gada 1. līdz 31. maijam un ir saistīti ar Iekšlietu ministrijas padotības iestādēs nodarbināto samaksu par virsstundu darbu, piemaksām par dienesta pienākumu izpildi nakts laikā, par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos, personisko darba ieguldījumu un darba kvalitāti, komandējumiem, ēdināšanu, pārtiku un citiem izdevumiem, kā arī patvēruma meklētāju uztura un dienas naudai paredzētajiem izdevumiem.

Tāpat 6863 eiro piešķirti, lai kompensētu vidējās izpeļņas pieaugumu, kas rodas, nosakot samaksu par virsstundu darbu un piemaksām, tai skaitā Valsts policijai tiks piešķirts finansējums 518 eiro apmērā, Valsts robežsardzei – 5199 eiro, Valsts robežsardzes koledžai – 47 eiro, kā arī Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei – 1099 eiro. Kopumā piešķirtā finansējuma apmērs ir 111 356  eiro.

Lai mazinātu nelegālās imigrācijas riskus un apdraudējumu, kā arī liktu šķēršļus nelegālās imigrācijas plānotāju, organizētāju un izpildītāju aktivitātēm uz Latvijas–Baltkrievijas robežas, Valsts robežsardzes nodaļās ir palielināts norīkojumu blīvums, kā arī tiek nodrošināti atbalsta pasākumi. Savukārt uz Latvijas–Krievijas robežas ir ieviests pastiprināts robežuzraudzības režīms, lai nodrošinātu intensīvāku valsts robežas uzraudzību un kontroli. Papildu atbalsta sniegšanā iesaistīti arī Valsts policijas struktūrvienību, kā arī Valsts drošības dienesta personāls un resursi.

Valsts policija sniedza atbalstu Valsts robežsardzei robežuzraudzības nodrošināšanā uz Latvijas–Baltkrievijas robežas, lai nepieļautu robežas nelikumīgu šķērsošanu. Atbalsta sniegšanai tika iesaistītas Latgales reģiona pārvaldes amatpersonas.

Lai tiktu nodrošināta operatīva patvēruma meklētāju lietu izskatīšana un patvēruma meklētāju izmitināšana, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes darbiniekiem un valsts civildienesta ierēdņiem, kuri izskata patvēruma meklētāja lietas un nodrošina patvēruma meklētāju izmitināšanu, tika noteikts tāds virsstundu darba laiks, kas pārsniedz Darba likumā noteikto maksimālo virsstundu darba laiku.

Ievērojot situāciju uz Latvijas–Baltkrievijas robežas, būtiski pieauga personu, kuras iesniedza iesniegumus par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu, skaits. Līdz 2022. gada 31. maijam izskatīšanā bija 169 personu iesniegumi par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu Latvijas Republikā. 2022. gada piecos mēnešos tika pieņemti lēmumi par bēgļa statusa piešķiršanu 172 personām, par alternatīvā statusa piešķiršanu – 14 personām, par pieņemšanu izskatīšanā – 172 personām, kā arī citi lēmumi. Veiktas 98 intervijas ar patvēruma meklētājiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI