DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RTU aicina jauniešus piedalīties hakatonā un veidot eksponātus zinātkāres centram «Futurimo Rīga»

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina 14–18 gadus vecus jauniešus 22. jūlijā piedalīties bezmaksas hakatonā jeb ideju konkursā, lai kopā ar RTU studentiem un zinātniekiem veidotu eksponātus jaunajam RTU zinātkāres centram «Futurimo Rīga». Pieteikšanās hakatonam – līdz 20. jūlijam. Jauno zinātkāres centru iecerēts atklāt 2023. gada februārī.

Hakatonā jaunieši varēs piedāvāt savas idejas un izveidot prototipus eksponātiem, kas demonstrē nākotnes viedo pilsētu, kas ir «Futurimo Rīga» ekspozīcijas vadmotīvs. Tāpēc hakatonam tiek piedāvāti šādi temati:

  • Dabai draudzīgā pilsēta (zaļā ekonomika un enerģija);
  • Kustīgā pilsēta (transports un sakari);
  • Drošā pilsēta (fiziskā un digitālā drošība);
  • Gudrā pilsēta (nākotnes izglītība un IT);
  • Rotaļīgā pilsēta (atpūta un izklaide);
  • Sapņu pilsēta (brīvi izvēlēts temats).

Hakatons 22. jūlijā norisināsies klātienē plkst. 9.30–18.00 RTU Arhitektūras fakultātē, Ķīpsalas ielā 6, un tā laikā jauniešus konsultēs mentori un eksperti no RTU, savukārt labākās idejas tiks īstenotas, izgatavojot reālus eksponātus, ko izstādīs «Futurimo Rīga». Hakatona laikā notiks izglītojošas lekcijas, kā arī tiks nodrošinātas darba telpas, ēdināšana un materiāli produktu ideju skiču izstrādei. Dalība pasākumā – bez maksas. Noslēgumā visiem hakatona dalībniekiem tiks pasniegtas pārsteiguma balvas no sadarbības partneriem.

Pirms hakatona, 20. jūlijā, plkst. 18.00–19.00 tiešsaistē Zoom notiks informatīvs vebinārs, kurā dalībniekus informēs par pasākuma norisi. Zoom saiti var iegūt, reģistrējoties hakatonam.

Pieteikšanās hakatonam – līdz 20. jūlija plkst. 17.00. Dalībnieku skaits ir ierobežots. Reģistrācijas anketa – ej.uz/Futurimo_Riga_hakatons

«Futurimo Rīga» veido RTU un Rīgas dome, piesaistot arī sadarbības partnerus no industrijas, lai ieinteresētu bērnus STEM (science, technology, engineering, and mathematics) jomās. Centrs atradīsies Pārdaugavā, Meža ielā 6, un būs paredzēts pirmskolas un skolas vecuma bērniem, viņu vecākiem, skolotājiem.

Zinātkāres centrā laiku izzinoši varēs pavadīt gan ģimenes ar bērniem, gan skolotāji, kuri turp būs aizveduši savas klases skolēnus. Bērni varēs iepazīt dabaszinātnes, interaktīvi darbojoties un izmēģinot centra eksponātu sniegtās izziņas iespējas, kā arī būs iespējams piedalīties dažādās nodarbībās, zinātnes šovos, radošajās darbnīcās un ar eksperimentu palīdzību iepazīt ķīmijas un fizikas likumus. Savukārt pedagogi varēs papildināt zināšanas par jaunākajām tehnoloģijām.

Papildu informācija – hakatona mājaslapā – ej.uz/Futurimo_hakatona_majaslapa  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI