DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret bijušo Valsts policijas amatpersonu par pieļautu bezdarbību iesnieguma izskatīšanā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iekšējās drošības birojs Dienvidkurzemes prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret bijušo Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonu, kura, pildot amata pienākumus, pieļāva bezdarbību iesnieguma izskatīšanā, tādējādi radot būtisku kaitējumu nepilngadīgai personai.

Iekšējās drošības birojs pirmstiesas izmeklēšanas gaitā noskaidroja, ka Valsts policijas amatpersona, saņemot izskatīšanai iesniegumu no kādas privātpersonas, kura informēja  par tai zināmas pilngadīgas personas iespējamu prettiesisku rīcību pret nepilngadīgu personu, neveica iesniegumā norādīto faktu pārbaudi, neziņoja par saņemto informāciju bērnu tiesību aizsardzības iestādēm un vienlaikus veicināja iesniedzēju atsaukt savu iesniegumu.

Pēc Valsts policijas amatpersonas pieļautās bezdarbības iesnieguma izskatīšanā, pilngadīgā persona pret nepilngadīgo personu paveica sevišķi smagu dzimumnoziegumu. Jāatzīmē, ka vainīgā privātpersona pēc notikušā ir saukta pie kriminālatbildības un notiesāta ar brīvības atņemšanu.

Saistībā ar iepriekš minētajām pretlikumīgajām darbībām, pret bijušo Valsts policijas amatpersonu rosināts uzsākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 319.panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu – valsts amatpersonas bezdarbība.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Iekšējās drošības birojs 2022. gada pirmajos piecos mēnešos veicis pirmstiesas izmeklēšanu 83 kriminālprocesos un attiecīgajā periodā prokuratūrai nosūtījis 17 kriminālprocesus kriminālvajāšanas uzsākšanai pret 20 Iekšlietu ministrijas padotības iestādēs nodarbinātajiem - šo kriminālprocesu ietvaros ir atklāti 20 noziedzīgi nodarījumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI