DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

2022. gada 9. jūnijs uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 9. jūnijā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 62 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēts 31 robežpārkāpējs, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 12 ārzemniekiem

Vientuļu, Terehovas, Silenes, Pāternieku un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta četriem Uzbekistānas un trīs Kazahstānas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, diviem Kazahstānas, diviem Krievijas un vienam Azerbaidžānas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas  Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti pieciem ārzemniekiem

Grebņevas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts trīs Ukrainas, viens Uzbekistānas un viens Gruzijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Ukrainas un viena Uzbekistānas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta pieciem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs uz Lielbritāniju izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju un divi Latvijas pilsoņi, kuriem nebija derīgu ceļošanas dokumentu ( dokumentam beidzies derīguma termiņš, mainīts uzvārds).  Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti astoņām personām –  trīs Igaunijas, diviem Uzbekistānas, vienam Krievijas, vienam Latvijas un vienam Nigērijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 23 personām –  pieciem Latvijas, pieciem Krievijas, četriem Baltkrievijas, diviem Moldovas, diviem Turcijas, vienam Lietuvas, vienam Igaunijas,  vienam Polijas, vienam Vācijas  un vienam Ukrainas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI