DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Satiksmes ministrs Beļģijā pārrunā labās prakses pieredzi ērtas mobilitātes veicināšanā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits Beļģijā ar Briseles galvaspilsētas reģiona mobilitātes ministri Elki Van den Brandti (Elke Van den Brandt) un Beļģijas Federālo mobilitātes ministru Žoržu Gilkinetu (Georges Gilkinet) pārrunāja aktuālos mobilitātes jautājumus.

Beļģijā līdzīgi kā Latvijā un citur Eiropā prioritāte ir dzelzceļa attīstīšana pasažieru un kravu pārvadāšanai. Satiksmes ministrs Tālis Linkaits un Beļģijas Federālais Mobilitātes ministrs Žoržs Gilkinets pārrunāja aktuālos dzelzceļa investīciju projektus, kas nākotnē iedzīvotājiem nodrošinās labāku pārvietošanās servisu. Jauni vilcieni, peronu paaugstināšana, ātruma palielināšana – tie ir aktuālie jautājumi arī Beļģijas mobilitātes uzlabošanas dienaskārtībā.

“Būvējam jaunu Rail Baltica dzelzceļa līniju, kas būs nozīmīgs ieguvums reģionālo vilcienu sistēmā un Baltijas valstis savienos ar pārējo Eiropu,” uzsvēra satiksmes ministrs Tālis Linkaits. “Šajos ģeopolitiskajos apstākļos šis savienojums ir vēl nozīmīgāks, tāpēc dzelzceļa līnija jāizbūvē pēc iespējas ātrāk.”

Ministrs ar Briseles mobilitātes ministri Elki Van den Brandti pārrunāja pieredzi pasažieriem ērtas, vienotas transporta sistēmas izveidei un citiem pasākumiem, kas mudina iedzīvotājus biežāk ikdienas braucieniem pa pilsētu izvēlēties citus pārvietošanās veidus, nevis privāto automašīnu.

Briselē autobraucējiem ir ieviesti ātruma ierobežojumi 30 km/h, padarot reģionu par lielāko 30 km/h zonu Eiropā un tādā veidā samazinot ceļu satiksmes negadījumus. Briselē tāpat kā citās pilsētās Covid-19 pandēmijas ietekmē, kad cilvēki sabiedriskā transporta vietā izvēlas citus pārvietiešanās veidus, izveidoti jauni veloceļi.

Tiek veidotas jaunas tramvaju līnijas un veicināta vilciena izmantošana, kas pilsētā ir ātrākais pārvietošanās veids. Ērtai dažādu transportu veidu savienošanai tiek veidota vienota sistēma, kas apkopo informāciju par sabiedriskā transporta un kopbraukšanas iespējām. Mūsdienās cilvēkiem visērtāk informāciju ir atrast telefonā, tāpēc viena aplikācija, kur apkopota visa informācija par dažādām pārvietošanās iespējām, ir mērķis, ko vēlas īstenot arī Briselē.

”Integrētas sabiedriskā transporta sistēmas izveidošanā ir svarīga visu iesaistīto pušu - valsts, pašvaldību - vienota izpratne un redzējums,” uzsver Tālis Linkaits, komentējot darbu pie vienota un pasažieriem ērta sabiedriskā transporta plāna izstrādes Rīgā un Pierīgā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI