DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Vēstnieks Mārtiņš Klīve iesniedz akreditācijas vēstuli Islandes prezidentam

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 31. maijā Reikjavikā, Islandes prezidenta rezidencē Besastadirā (Bessastaðir)Latvijas vēstnieks Mārtiņš Klīve iesniedza akreditācijas vēstuli Viņa Ekselencei Islandes Republikas prezidentam Gudni Johanesonam (Gudni Johannesson).

Sarunā ar Islandes prezidentu vēstnieks uzsvēra Latvijas un Islandes labās attiecības, kā arī akcentēja abu valstu diplomātisko attiecību simtgadi, kas tiek atzīmēta šogad. Simboliski svarīga būs trīs Baltijas valstu prezidentu vizīte Reikjavikā šā gada augustā, lai atzīmētu 30 gadus, kopš Islande kā pirmā valsts atzina Latvijas un pārējo Baltijas valstu neatkarības atjaunošanu.

Saistībā ar Krievijas īstenoto karu Ukrainā, sadarbība drošības jomā ir kļuvusi īpaši nozīmīga. “Latvija augstu novērtē ciešo partnerību ar Islandi gan NATO, gan Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) sadarbības formātā,” uzsvēra vēstnieks. 

Islandes prezidents G. Johanesons augstu novērtēja Latvijas diasporas ieguldījumu Islandes izaugsmē un vietējās sabiedrības attīstībā.

Vēstnieks Mārtiņš Klīve amatā nomaina vēstnieci Judīti Dobeli, kura vēstnieces pienākumus Islandē pildīja kopš 2018. gada.

Latvijas vēstnieka Islandē rezidence ir Oslo, Norvēģijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI