DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Diskusija ar EP priekšsēdētāja vietnieku Zīli noslēgs mēsesamkopā.eu jauno līderu programmas otro gadu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 26. maijā, astoņi mēsesamkopā.eu jauno līderu programmas dalībnieki ES mājā Rīgā (Aspazijas bulvārī 28) ar Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētāja vietnieku Robertu Zīli (ECR) diskutēs par jauniešiem būtiskām aktualitātēm, tā noslēdzot programmas otro gadu.

Mēsesamkopā.eu jauno līderu programmu EP birojs Latvijā izveidojis ar mērķi pilnveidot jauniešu zināšanas un prasmes, lai tā veidotu spēcīgu jauniešu balsi Latvijai būtiskos Eiropas Savienības (ES) jautājumos un mudinātu viņus aktīvi līdzdarboties visas ES līdzdalības kopienā mēsesamkopā.eu.

Šajā mācību gadā astoņi konkursā izvēlēti jaunieši pilnveidoja un vēlāk pārbaudīja praksē savas zināšanas un prasmes nodarbībās pie tādiem speciālistiem kā režisors Viesturs Meikšāns, pasākumu rīkotāja Gundega Skudriņa, psihoterapeits Artūrs Miksons. Programmas ietvaros jaunieši arī viesojās skolās un pārrunāja Latvijas un ES aktualitātes.

Vērtējot dalību programmā, Rīgas Teikas vidusskolas absolvents un Latvijas Universitātes students Bruno Binovskis uzsver:  “Šajā programmā esmu uzlabojis tādas svarīgas iemaņas kā runas prasmi, rakstītprasmi, laika menedžmenta un komandas sadarbības meistarību -  tas viss man palīdzēs sasniegt savus tālākos dzīves mērķus.”

Noslēdzot mācību gadu, programmas dalībnieki ceturtdien pulksten 11.00 ar R. Zīli diskutēs par tādiem jautājumiem kā karš Ukrainā, Latvijas pilngadība ES, klimata pārmaiņas un jauniešu pilsoniskā līdzdalība, bet pēc tam kopā ar lietišķās etiķetes un komunikācijas eksperti Irmu Kalniņu iedziļināsies etiķetes un diplomātiskās komunikācijas smalkumos. Diskusijai tiešraidē varēs sekot EP biroja Latvijā Facebook lapā, savukārt meistarklase notiks tikai klātienē un paredzēta mēsesamkopā.eu aktīvistiem.

“Pagājušajās EP vēlēšanās vēlētāju aktivitāte pirmo reizi pieauga, un kā Latvijā, tā citur Eiropā to nodrošināja jauniešu balsis. Ar šo programmu mēs vēlamies radīt līderus, kuri arī nākamajās vēlēšanās 2024. gadā pamudinās jauniešus doties un balsot,” saka EP biroja Latvijā vadītāja Marta Rībele.

Rudenī tiks publicēts aicinājums pieteikties trešajam mēsesamkopā.eu jauno līderu programmas gadam, un par to varēs uzzināt EP biroja mājas lapā un sociālo mediju kontos. Taču pievienoties mēsesamkopā.eu kopienai, uzzināt un iesaistīties dažādās aktivitātēs var jau tagad.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI