DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bruņoto spēku komandieris Briselē piedalās NATO un ES Militārās komitejas sanāksmēs

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šonedēļ, no 17. līdz 20. maijam, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš atradīsies darba vizītē Briselē, Beļģijā, lai piedalītos Eiropas Savienības (ES)  un NATO Militārās komitejas sanāksmēs.

“Abas militārās komitejas norisinās ļoti aktuālā laikā, kad nemitīgi notiek Krievijas karadarbība Ukrainā. Esmu pārliecināts, ka visi pieņemtie lēmumi komitejās būs cieši saistīti ar secinājumiem par apdraudējumu, novelkot stingras un nepārprotamas robežas starp modernu pasauli un sabiedrības humānu līdzāspastāvēšanu, un agresorvalsti – Krieviju. Svarīgi vērst uzmanību arī uz mūsu valsts aizsardzības spēju kāpināšanu un to prezentēšanu mūsu sabiedrotajiem,” norāda ģenerālleitnants L. Kalniņš.

NATO Militārā komiteja ir augstākā NATO militārā institūcija. Komiteja bruņoto spēku komandieru līmenī tiekas trīs reizes gadā, tādējādi nodrošinot Ziemeļatlantijas Padomei informatīvo atbalstu svarīgos militāros un drošības jautājumos, lai alianse varētu efektīvi reaģēt uz globālajiem drošības izaicinājumiem. Divas Militārās komitejas sanāksmes notiek NATO štābā Briselē, savukārt vienu sanāksmi pēc rotācijas principa organizē kāda no NATO dalībvalstīm.

ES Militārā komiteja sanāk ES dalībvalstu bruņoto spēku komandieru sastāvā, kurus regulārās darba sanāksmēs pārstāv pastāvīgie militārie pārstāvji. Militārā komiteja sniedz Politikas un drošības komitejai militāro padomu un rekomendācijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI