DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Par Latvijas Kultūras akadēmijas padomes priekšsēdētāju ievēlēta Dace Melbārde

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

2022. gada 9. maijā Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA) notika vadības tikšanās ar padomi, kas turpmāk atbildēs par augstskolas ilgtspējīgu attīstību, stratēģisko un finanšu uzraudzību, – Ingu Jēkabsoni, Ati Egliņu-Eglīti, Daci Melbārdi, Juri Goldmani un Baibu Tjarvi. LKA tikšanās reizē pārstāvēja rektore Rūta Muktupāvela, prorektore akadēmiskajā darbā Zane Šiliņa, prorektore zinātniskajā darbā Anda Laķe, kā arī prorektors mākslinieciskās jaunrades darbā Elmārs Seņkovs.

LKA rektore Rūta Muktupāvela sadarbību ar padomi vērtē kā lielu ieguvumu LKA turpmākajā attīstībā, internacionalizācijas profila stiprināšanā un sadarbības veicināšanā ar kultūras un radošo industriju nozari: ”Latvijas Kultūras akadēmija iekšējās pārvaldības modeļa reformas rezultātā nu ir tikusi pie savas padomes, kas kopā ar citām Akadēmijas augstākā līmeņa lēmējinstitūcijām uzņemsies likuma deleģēto atbildību par mūsu stratēģisko attīstību. Padomes locekļu intelektuālā kapacitāte, administratīvā pieredze un entuziasms šobrīd ļauj cerēt uz lielisku rezultātu. Priecājos, ka jau pirmajā tikšanās reizē viņi paši definēja jomas, kurās varētu sniegt vislielāko pievienoto vērtību, piemēram, Baiba Tjarve un Juris Goldmanis – LKA normatīvās bāzes un projektu vadības joma, Ati Egliņu-Eglīti interesē infrastruktūras attīstība un Tabakas Fabrikas projekta gaita, Ingu Jēkabsoni – starptautiskie zinātniskās pētniecības tīkli un ES finanšu instrumentu piesaiste, Daci Melbārdi – kultūras līderības, Eiropas kultūras telpas aktualitātes un to pārnese mūsu Akadēmijas vidē. Esam apņēmības pilni kopā ar padomi turpināt mūsu mērķtiecīgu virzību uz izcilību visās trijās – gan studiju, gan mākslinieciskās jaunrades, gan pētniecības – jomās.”

LKA padomē turpmākos četrus gadus strādās divi vadības virzītie pārstāvji – augstākās eksperte augstākās izglītības un zinātnes jautājumos Inga Jēkabsone un radošo industriju un pašvaldību eksperts Atis Egliņš-Eglītis. Valsts prezidents darbam LKA padomē izvirzījis bijušo kultūras ministri, Eiropas Parlamenta deputāti Daci Melbārdi, savukārt LKA Senāts – docentu Juri Goldmani un LKA Zinātniskās pētniecības centra vadošo pētnieci Baibu Tjarvi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI