DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība
1
1

Atkal pieejamas bezmaksas psihoterapijas konsultācijas ģimenēm ar bērniem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No maija Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Konsultatīvā nodaļa ESF līdzfinansētā projekta 9.2.1.3/16/I/001 “Atbalsta sistēmas pilnveide bērniem ar saskarsmes grūtībām, uzvedības traucējumiem un vardarbību ģimenē” ietvaros atsāk nodrošināt bezmaksas psihoterapijas konsultācijas ģimenēm ar bērniem.

Konsultācijas sniegs Latvijas Sistēmisko un ģimenes psihoterapeitu biedrības psihoterapijas speciālisti gan savās prakses vietās, gan tiešsaistē, izmantojot ģimenēm ērtu tiešsaistes rīku.

Ģimenes psihoterapijas konsultāciju mērķis ir stiprināt ģimeni kā vienotu veselumu, palīdzot identificēt un mazināt problēmas, kas traucē ģimenes sekmīgai funkcionēšanai. 

Ģimenes psihoterapijas konsultācijas var notikt gan piedaloties visai ģimenei vienlaicīgi, gan atsevišķiem tās locekļiem, piemēram, vienam vecākam un bērnam, vecākiem bez bērniem, u.c., gan vienam ģimenes loceklim kā individuālās konsultācijas. Jebkurā gadījumā psihoterapijas speciālists kopā ar ģimeni noteiks terapijas mērķus un atbilstoši tiem plānos nepieciešamo terapiju, stiprinot ģimeni kopumā, atklājot tajā līdz šim slēptos resursus, pilnveidojot un attīstot sadarbības un konfliktu risināšanas prasmes utt.

Psihoterapijas speciālisti pakalpojuma ietvaros neveiks atzinumu sagatavošanu tiesām, bāriņtiesām vai citām valsts vai pašvaldību iestādēm.

Konsultāciju garums būs no vienas stundas līdz pusotrai stundai. Katra ģimene neatkarīgi no konsultāciju skaita varēs saņemt ne vairāk par desmit konsultāciju stundām.

Lai pieteiktos pakalpojumam, nepieciešams:

  • nosūtīt ar drošu elektronisko parakstu parakstītu iesniegumu un tā pielikumus uz e-pasta adresi konsultativaiscentrs@bti.gov.lv;
  • vai arī parakstītus dokumentus pa pastu nosūtīt uz adresi Ventspils iela 53, Rīga, LV 1002, norādot “Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Konsultatīvajai nodaļai”.

Neskaidrību gadījumā lūdzam sazināties ar Konsultatīvās nodaļas vadītāju Ingu Gulbi, tālr. 26 808 563.

Sīkāka informācija par pakalpojumu atrodama inspekcijas mājaslapā, sadaļā https://www.bti.gov.lv/lv/gimenes-psihoterapijas-konsultacijas.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI