DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Pierīgā un Latgalē uzlabos gājēju un velosipēdistu infrastruktūru

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Uz Bauskas šosejas (A7) Ķekavā, pie krustojuma ar Ziemeļu ielu (15,18.–15,47. km) sāk būvēt apgaismotu, ar luksoforu regulējamu gājēju pāreju. Pāreja atradīsies posmā starp abām autobusa pieturvietām “Vadoņi”, no kurām līdz gājēju pārejai izbūvēs ietvi ar asfaltbetona segumu, kā arī Ābeļu ielas pusē ietvei ierīkos apgaismojumu. Lai palielinātu drošību uz pārejas, abos virzienos 110 m pirms tās tiks uzstādīti speciāli mirgojoši luksofori, kas ar gaisma signālu papildus brīdinās autovadītājus par gājēju pāreju.

Satiksmi darbu vietā organizē ar ceļazīmēm un vadstatņiem, platuma ierobežojums 3 m, braukšanas ātrums būvdarbu vietā – 50 km/h. Būvdarbus veic AS A.C.B. par līgumcenu 95 913 eiro (ar PVN), ko finansē no valsts budžeta līdzekļiem. Projekta autors ir SIA Projekts EAE, būvuzraudzību veic SIA Būvju profesionālā uzraudzība. Darbus plānots pabeigt līdz jūnija beigām.

Autoceļa Rīga (Jaunciems)–Carnikava–Ādaži (P1) (Rīgas iela) posmā Carnikavas centrā, starp Smilšu un Jūras ielu (27,80. km), tiks labiekārtota esošā neregulējamā gājēju pāreja, kas nav apgaismota, turklāt iedzīvotāji mēdz šķērsot autoceļu P1 (Rīgas ielu) tam neparedzētās vietās, pakļaujot riskam sevi un citus satiksmes dalībniekus. Pārbūves ietvaros tiks ierīkots apgaismojums, uz brauktuves ieklās jaunu gājēju pārejas horizontālo apzīmējumu, pieejās gājēju pārejai un uz ietves ieklās betona bruģa segumu. Savukārt P1 posmā pie autostāvvietas, no Smilšu ielas līdz Jūras ielai, gar ietvi uzstādīs barjeru.

Netālu no šīs vietas Rīgas ielai (P1) ir līkums, tajā pāreja netiks ierīkota, jo saskaņā ar valsts standarta LVS 190-10 “Gājēju pāreju projektēšanas noteikumi"  prasībām vietās, kur galvenais ceļš maina virzienu, gājēju pāreju ierīkot nedrīkst.

Satiksmi darbu veikšanas laikā organizēs ar ceļazīmēm un vadstatņiem, īslaicīgi iespējama satiksmes organizācija pa vienu joslu ar satiksmes regulētāja palīdzību, ātruma ierobežojums 30 km/h. Gājēju pārvietošanās būvdarbu laikā būs organizēta gar Rīgas ielu Carnikavas parka pusē, Rīgas ielas (P1) šķērsošanai pie krustojuma ar Atpūtas ielu tiks ierīkota pagaidu gājēju pāreja. Būvdarbus veiks AS A.C.B. par līgumcenu 75 000 eiro (ar PVN), ko finansē no valsts budžeta līdzekļiem. Pārbūves projekta autors SIA Projekts EAE, būvuzraudzību veic SIA Firma L4, darbus plānots pabeigt vasarā.

Savukārt Rēzeknes novada Silmalas pagasta Gornicā pēc tehnoloģiskā pārtraukuma atsākas gājēju un velosipēdistu infrastruktūras izbūve gar reģionālo autoceļu Viļāni–Ružina–Malta (P59) (Saules ielā) (26,44.–27,30. km). Gandrīz kilometru garš gājēju un velosipēdistu infrastruktūras posms ar asfaltbetona segumu un apgaismojumu nodrošinās mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku ērtu un drošu pārvietošanos ciema teritorijā, uz sabiedriskā transporta pieturām u.c.

Būvdarbi norisināsies ceļa nodalījuma joslā, posmā satiksmi organizēs ar ceļazīmēm, braukšanas ātruma ierobežojums 30 km/h. Būvdarbus veic SIA Latgales ceļdaris par līgumcenu 320 877 eiro (ar PVN). Projekta autors SIA Vertex projekti, būvuzraudzību veic AS Ceļuprojekts. Darbus plānots pabeigt jūnija beigās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI