DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 1 minūte
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Tiesa noraida Ģirta Valda Kristovska, Daces Kornas, Aiva Landmaņa un Ivara Landmaņa pieteikumu pret Ventspils pilsētas domi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 19. aprīlī Administratīvā apgabaltiesa ir pieņēmusi spriedumu tiesvedībā starp Ventspils pilsētas domi un iepriekšējās domes sasaukuma deputātiem - Daci Kornu, Ģirtu Valdi Kristovski, Ivaru Landmani un Aivi Landmani.

Tiesa noraidīja augstākminēto deputātu pieteikumu par Ventspils pilsētas domes 2017. gada 29. septembra lēmuma Nr. 159 “Par grozījumiem Ventspils pilsētas domes 2013. gada 26. jūlija lēmumā Nr. 145 “Par Ventspils pilsētas domes komisijām un padomēm”” atzīšanu par prettiesisku.

Administratīvā apgabaltiesa, pretēji iepriekšējās domes sasaukuma deputātu - Daces Kornas, Ģirta Valda Kristovska, Ivara Landmaņa un Aivja Landmaņa apgalvojumam, nosprieda, ka Ventspils pilsētas domes izveidotā lēmuma pieņemšanas kārtība ir tiesiska un  nav ierobežojusi deputātu tiesības pilnvērtīgi piedalīties domes darbā un pilntiesīgi pildīt deputātu pienākumus, tādēļ arī deputātu pieteikums tiesā pilnībā tika noraidīts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI