DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Ņemot vērā CSP aktualizētos datus par ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaitu, reģistrētā bezdarba līmenis valstī martā bija 6,8%

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) uzskaitē 2022.gada marta sākumā bija  61813 bezdarbnieki, bet marta beigās – 60199. Bezdarbnieku skaits valstī mēneša laikā ir samazinājies par 1614 cilvēkiem jeb 2,6%.

Reģistrētā bezdarba līmenis ir NVA reģistrēto bezdarbnieku īpatsvars procentos ekonomiski aktīvo iedzīvotāju darbspējas vecumā skaitā. Aktualizētu ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaitu NVA saņem no Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vienu reizi gadā - martā. Saskaņā ar CSP veikto aprēķinu Latvijā 2020.gadā bija 905,4 tūkst. ekonomiski aktīvo iedzīvotāju darbspējas vecumā, savukārt 2021.gadā -  881,8 tūkst. No CSP saņemtie dati liecina, ka ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaits samazinājies par 2,6%, tāpēc reģistrētā bezdarba līmeņa īpatsvars procentos, rēķinot to no aktualizētā ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita, palicis iepriekšējā mēneša līmenī, lai arī reģistrēto bezdarbnieku skaits mēneša laikā samazinājies. Līdz ar to reģistrētā bezdarba līmenis valstī 2022.gada marta beigās, ņemot vērā CSP aktualizētos datus par ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaitu, bija 6,8%.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis 2022.gada martā bija Rīgas reģionā – 4,7%, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis bija Latgales reģionā – 14,8%. Kurzemes reģionā reģistrētā bezdarba līmenis martā bija 7,5%, Zemgales reģionā – 6,8% un Vidzemes reģionā – 7,6%.

6072 NVA reģistrētie bezdarbnieki martā iekārtojās darbā.

Detalizētāka informācija pieejama NVA mājaslapas sadaļā “Statistika”: https://www.nva.gov.lv/lv/bezdarba-statistika

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI