DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Samazinoties Covid-19 gadījumu skaitam Latvijā, jāturpina rūpīgi ievērot drošības pasākumi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Arī pagājušajā nedēļā (7.-13.03) jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits samazinājās par 21,6%. Pēdējās septiņās dienās nedaudz samazinājies stacionēto pacientu skaits, vidēji dienā slimnīcās nonāca 138 cilvēki (iepriekš 139). 

Vidēji dienā tika veikti 13 094 testi, savukārt vidēji dienā atklāti 5 828 jauni gadījumi. No visiem veiktajiem testiem 11,8% (10 780 testi) bija saistīti ar izglītības iestāžu skrīningu, bet 88,2% (80 881 testi) pārējiem iedzīvotājiem.  

Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficients (R) aizvadītājā nedēļā turpināja samazināties – 0,84 (nedēļu iepriekš 0,86), tas liecina par nelielu infekcijas slimības samazināšanos sabiedrībā.  

Saslimstības samazinājums ar Covid-19 vērojams visās vecuma grupās, kā arī visos Latvijas reģionos. 

Pagājušajā nedēļā cilvēkiem, kuri bija saņēmuši tikai primāro vakcināciju, Covid-19 infekcija konstatēta vienlīdz bieži kā nevakcinētiem cilvēkiem. Personām, kuras bija saņēmušas balstvakcināciju, saslimstība ar Covid-19 bija konstatēta 1,6 reizes retāk (salīdzinājums infekcijas izplatības intensitātei uz 100 000 iedzīvotāju).

  • Atgādinām: Jāņem vērā, ka augstas Covid-19 izplatības gadījumā, infekcija biežāk skar arī vakcinētos cilvēkus. Tāpat, pieaugot vakcinēto cilvēku skaitam, kopējā saslimstībā matemātiski pieaug arī infekcijas gadījumu īpatsvars vakcinētajiem cilvēkiem. Tomēr saslimšanas risks nevakcinētajiem cilvēkiem joprojām ir ievērojami augstāks, salīdzinot infekcijas biežumu vakcinēto un nevakcinēto cilvēku grupā. Taču vakcinēto cilvēku vidū saslimšana visbiežāk norit vieglākā formā un ar retāku stacionēšanas nepieciešamību, tāpēc vakcinēto un saslimušo cilvēku īpatsvara rādītājs vienmēr jāvērtē kontekstā ar vakcinācijas novērsto Covid-19 gadījumu skaitu sabiedrībā kopumā.  
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI