DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
1
1

No 15. marta gaidāmas izmaiņas licencēšanas kārtībā pārvadātājiem, kas nodarbojas ar kravas un pasažieru komercpārvadājumiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saskaņā ar grozījumiem Autopārvadājumu likumā pārvadātājiem, kas nodarbojas ar kravas komercpārvadājumiem, no 2022. gada 15. marta būs nepieciešama licence tikai tad, ja kravas komercpārvadājumi tiks veikti ar kravas transportlīdzekļiem vai to sastāviem, kuru pieļaujamā pilnā masa pārsniedz 2,5 tonnas. Līdz šim licence bija nepieciešama visiem pārvadātājiem, kas veic kravu komercpārvadājumus ar kravas transportlīdzekļiem neatkarīgi no to pilnās masas. Tāpat pasažieru pārvadājumos turpmāk varēs izmantot M1 kategorijas transportlīdzekli bez pasažieru sēdvietu ierobežojuma. Savukārt no šā gada 21. maija pārvadātājiem, kas veiks starptautiskos kravas komercpārvadājumus, būs jāsaņem Eiropas Kopienas atļauja un Eiropas kopienas atļaujas apliecināta kopija.

Turpmāk, veicot kravas komercpārvadājumus ar kravas transportlīdzekļiem un to sastāviem ar pilno masu līdz 2,5 tonnām, vairs nevajadzēs saņemt licenci. Izmaiņas veiktas, lai tās būtu vienādas ar prasībām, kādas Eiropas Savienības regula nosaka starptautiskajiem pārvadājumiem.

Pasažieru komercpārvadājumus ar vieglo automobili varēs veikt ar M1 kategorijas transportlīdzekli bez pasažieru sēdvietu ierobežojuma. Līdz šim komercpārvadājumus ar vieglo automobili varēja veikt ar M1 kategorijas transportlīdzekli, kam ir ne vairāk kā četras pasažieru sēdvietas.

No šā gada 21. maija pārvadātājiem, kas veiks starptautiskos kravas komercpārvadājumus, obligāti būs jāsaņem Eiropas Kopienas atļauja un Eiropas kopienas atļaujas apliecināta kopija. Autotransporta direkcija aicina pārvadātājus, kas veic starptautiskos pārvadājumus ar kravas transportlīdzekļiem ar pilno masu līdz 3,5 tonnām, dokumentus pieteikt un saņemt jau tagad, neatstājot dokumentu saņemšanu uz pēdējo brīdi. Pārvadātājiem, kas veiks pārvadājumus tikai Latvijas teritorijā, arī turpmāk būs jāsaņem licences kartītes katram kravas transportlīdzeklim, kam pieļaujamā pilnā masa pārsniedz 2,5 tonnas, ieskaitot piekabi.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI