DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Atcelta ieceļotāju SMS apziņošana

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saistībā ar ārkārtējas situācijas beigām un epidemioloģsko drošības pasākumu mazināšanu visu ieceļotāju SMS apziņošana atcelta ar 1. martu, lemts pēdējā valdības sēdē.

Līdz šim SMS apziņošana personām, kas ieceļo vai atgriežas Latvijā no ārvalstīm, bija noteikta līdz 2022. gada 31. martam. Mobilo sakaru operatori nosūtīja personai (viesabonentam, kurš ir reģistrējies Latvijas mobilo sakaru operatora tīklā, un Latvijas mobilo sakaru operatora balss pakalpojuma galalietotājam, kurš ir reģistrējies sava operatora tīklā pēc viesabonēšanas) automātisko paziņojumu par Latvijā spēkā esošajiem drošības pasākumiem, kas personai ir jāievēro.

Izdevumi, kas radušies mobilo sakaru operatoriem  par SMS paziņojumu nosūtīšanu viesabonentiem līdz 2022. gada 28. februārim tiks segti  no valsts budžeta programmas „Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”, savukārt izmaksas par SMS nosūtīšanu balss pakalpojuma galalietotājam, kurš ir reģistrējies sava operatora tīklā pēc viesabonēšanas, sedz attiecīgais mobilo sakaru komersants.

SMS apziņošanu ieviesa kā vienu no Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanas pasākumiem saistībā ar slimības izplatības tendencēm visā pasaulē un citu valstu noteiktajiem drošības pasākumiem. SMS apziņošana tika uzsākta 2020. gada 28. septembrī.

Par SMS apziņošanu no 2020. gada 28. septembra līdz 2021. gada 30. septembrim mobilo sakaru operatoriem izmaksātas kompensācijas kopumā 190 249 eiro apmērā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI