DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Bateriju vilcienu iepirkuma dokumentācijas izstrādei pieteikušies pieci pretendenti

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrijas atklātajā konkursā “Bezemisiju vilcienu iepirkuma tehniskās specifikācijas izstrāde” par iespēju slēgt līgumu konkurē pieci dzelzceļa nozarē pieredzējuši pretendenti, tostarp arī  ārvalstu uzņēmumi. Izvēlētā pretendenta uzdevums būs sagatavot bateriju vilcienu iepirkumam nepieciešamo tehnisko specifikāciju un līguma projektu atbilstoši Eiropas standartiem un labajai praksei.

Plānots, ka pretendentu pieteikumu izvērtēšana un uzvarētāja noteikšana tiks veikta aptuveni mēneša laikā. Satiksmes ministrijas izvēlētais konsultants izstrādās iepirkuma veikšanai nepieciešamo dokumentāciju, savukārt bateriju vilcienu iepirkuma procesu, ko plānots īstenot šogad, vadīs “Autotransporta direkcija”.

Bateriju vilcienu piegāde plānota 2026. gadā, un tie tiks izmantoti, lai attīstītu dzelzceļa pasažieru pārvadājumus Rīga-Bolderāja līnijā. Papildus minētajam bateriju vilcienu iepirkumam Rīga-Bolderāja virziena attīstībai plānota otra sliežu ceļa izbūve no Zasulauka stacijas Bolderājas virzienā. Tāpat  plānota vairāku jaunu pieturvietu izbūve un Zasulauka stacijas sliežu ceļu pārkārtošana, kas nākotnē kalpos arī kā Rail Baltica reģionālā pietura.

Satiksmes ministrija savas kompetences ietvaros koordinē Eiropas Atveseļošanas fonda (AF) investīciju īstenošanu, kur bateriju vilcienu iepirkums ir viens no nozīmīgākajiem pasākumiem zaļāka sabiedriskā transporta reformas īstenošanai Rīgā un Pierīgā, nodrošinot videi draudzīgāku tehnoloģiju izmantošanu un ritošā sastāva modernizēšanu pasažieru pārvadājumos pa dzelzceļu.  Kopumā zaļās satiksmes reformas atbalstam Rīgā un Pierīgā plānots 295 miljonu eiro AF finansējums. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI