DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijā veic tirgus izpēti dzelzceļa pasažieru pārvadājumu sniegšanai no 2025. gada

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai noskaidrotu dzelzceļa pasažieru pārvadātāju interesi darboties Latvijā, Autotransporta direkcija ir izsludinājusi tirgus izpēti, kā to paredz ES normatīvais regulējums. Latvijā šāda izpēte notiek pirmo reizi.

Dzelzceļa pārvadājumu tirgus izpēte notiek par visu Latvijas iekšzemes dzelzceļa pasažieru pārvadājumu segmentu, respektīvi, par interesi sniegt sabiedriskā transporta pakalpojumus elektrificētajās un neelektrificētajās dzelzceļa līnijās. Tas ietver arī dzelzceļa līnijas, kurās pakalpojumu plānots sniegt ar bateriju vilcieniem. Vienlaikus ieinteresēts pakalpojuma sniedzējs var iesniegt piedāvājumu operatora pakalpojumu nodrošināšanai gan par visu apjomu – elektrificētām un neelektrificētām līnijām –, gan tikai par atsevišķiem segmentiem – tikai par elektrificētām vai tikai neelektrificētām līnijām –, gan arī par atsevišķām dzelzceļa līnijām un maršrutiem.

Tirgus izpēte notiek par pakalpojuma sniegšanas līguma termiņu uz 10 gadiem ar pakalpojumu uzsākšanas laiku – 2025. gada 1. janvārī.

Pretendentam jābūt profesionālam pakalpojumu sniedzējam ar dzelzceļa pārvadātāja licenci, vismaz piecu gadu pieredzi sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanā dzelzceļa līnijās un pozitīviem darbības rādītājiem, ko apliecina pasažieru apmierinātības izpēte ar pasažieru apmierinātības rādītāju – vismaz 80%.

Tirgus izpēte tiek veikta atbilstoši Eiropas Savienība regulai Nr. 1370/2007 par sabiedriskā pasažieru transporta pakalpojumiem, izmantojot dzelzceļu un autoceļus. Informatīvs paziņojums par dzelzceļa pārvadājumu tirgus izpēti ir publicēts Eiropas Savienības oficiālajā vēstnesī. Interesentiem pieteikumi jāiesniedz līdz 2022. gada 14. aprīlim.

Plašāka informācija pieejama ATD mājaslapā: https://www.atd.lv/lv/tirgus-izp%C4%93te

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI