DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. janvārī, 2022
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Radošo industriju pārstāvji aicināti piedalīties pētījumā par Covid-19 pandēmijas atstātajām sekām uz nozari un viņu dzīvi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Universitātes pētnieku komanda aicina radošo industriju pārstāvjus vai tos, kuri ir finansiāli atkarīgi no radošajām industrijām, iesaistīties pētniecības iniciatīvā ar mērķi labāk izprast cilvēku noturību pret stresa situāciju, ko radījuši  Covid-19 pandēmijas ieviestie ierobežojumi uz šīs industrijas darbību.

“Projektā paredzēts izpētīt pārvarēšanas mehānismus, kurus radošās sfēras darbinieki izmanto, lai samazināt Covid-19 sekas. Projekts tiks veikts septiņās Eiropas valstīs, un tā rezultāti atspoguļos atšķirības krīzes pārvarēšanas stratēģijās, kuras tiek izmantotās dažādās valstīs, salīdzināt starp tiem un atrast visvairāk efektīvas. Ilglaicīgs pētījums parādīs kā pielāgošanas ārējiem apstākļiem izmainās ar laiku un ar Covid-19 situāciju katrā konkrētā valstī. Pētniekiem būs iespēja atrast vislabākās stratēģijas kuras piedāvāt valdībām lai efektīvāk plānot krīzes risinājumus. Tādējādi, pētījumam ir gan zinātniskā un akadēmiskā sastāvdaļa, gan praktiskā un ekonomiskā,” skaidro projekta vadītāja Latvijas Universitātes asoc. profesore Liliāna Civjāne.

Pētniecības projekts vienlaikus tiek veikts septiņās Eiropas Savienības valstīs un noritēs vienu gadu. Šī gada laikā pētnieki turpinās attālināti sekot līdzi emocionālajām un praktiskajām izmaiņām cilvēku dzīves, mainoties situācijai un ierobežojumiem. Galvenais projekta mērķis ir izprast to, kā šāda tipa krīzes situācija iespaido mūsdienu sabiedrību, lai labāk sagatavotos potenciāliem nākotnes krīzes scenārijiem.

Covid-19 pandēmija un ar to saistītā slimības kontroles stratēģija ir ievērojami iespaidojusi radošās industrijas visā pasaulē, mainot daudzu cilvēku ikdienas dzīvi. Lai noteiktu un izmērītu iespaidu, ko visi ieviestie ierobežojumi atstājuši uz šajā industrijā strādājošajiem, Latvijas Universitātes pētnieku komanda tikko uzsākusi gadu ilgu pētījuma projektu, ar mērķi sekot esošās situācijas atstātajām ilgtermiņa sekām. Regulārā pētnieku un dalībnieku saziņa tiks veikta pilnībā attālināti caur Latvijā izstrādāto digitālo iesaistes rīku Longenesis.Engage, tādejādi pielāgojoties dalībnieku dienaskārtībai un ērtībai.

Uzsāktais pētījuma projekts vēlas noskaidrot, cik gatavi pielāgoties situācijai krīzes apstākļos ir radošajās industrijās strādājošie Latvijas iedzīvotāji. Tāpat projekts centīsies atbildēt uz jautājumu, kā Covid-19 pandēmija un valsts ieviestās slimību kontroles stratēģijas un ierobežojumi iespaidojuši šajā nozarē strādājošo emocionālo un finansiālo labklājību. Plānots, ka pētījuma rezultāti sniegs vērtīgu sabiedrības portretu krīzes situācijas apstākļos, lai lēmuma pieņēmēji nākotnē varētu ieviest pārdomātākas un iekļaujošākas krīzes stratēģijas.

Pētījuma vajadzībām tiek meklēti cilvēki, kas strādā vai pandēmijas laikā strādājuši radošajās industrijās. Piedalīties aicināti arī tie, kuru darbs ir cieši saistīts un finansiāli atkarīgs no šīs nozares. Tātad pētnieki aicina ne vien māksliniekus, aktierus, mūziķus, DJ, profesionālus sportistus, gidus, pasākumu plānotājus un skatuves darbiniekus, bet arī tos, kuru bizness ir cieši atkarīgs no šīs industrijas darbības, piemēram, telpu uzturētājus, ēdinātājus un floristus. Ja strādā nozarē vai biznesā, kas smagi cietuši no Covid-19 pandēmijas, esi laipni aicināts piedalīties pētījumā, lai dalītos ar savām domām un pieredzi par šo krīzes situāciju.

Lai pieteiktu savu dalību pētījumam, apmeklē Longenesis.Engage digitālās iesaistes platformu: https://engage.longenesis.com/lv/mecopes. Dalība pētījumā prasīs regulāru saziņu ar pētniekiem gada caur platformas aptauju rīku, ko būs iespējams pielāgot savam grafikam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI