DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

LiepU “zaļajā” reitingā pakāpjas par vairāk nekā simts vietām

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gadā Liepājas Universitāte iekļuva pasaules universitāšu “zaļajā reitingā” (UI GreenMetric World University Rankings), ieņemot tajā 575. vietu. Šogad universitāte ir savu sniegumu uzlabojusi un reitingā pakāpusies par vairāk nekā simts vietām, tagad ieņemot 450. vietu teju tūkstoš pasaules universitāšu vidū.

Reitinga mērķis ir izvērtēt pasaules augstākās izglītības iestāžu darbību  zaļās politikas veidošanā un ilgtspējības nodrošināšanā, uzsvaru liekot globālās klimata maiņas problēmām, enerģijas un ūdens taupīšanai, atkritumu otrreizējā pārstrādāšanai un zaļajam transportam. Šogad reitings īpašu uzmanību pievērsa universitāšu ilgtspējības attīstības mērķu sasniegšanai, kā arī spējai pielāgoties Covid-19 pandēmijas situācijai. Liepājas Universitāte vislabākos rezultātus uzrādīja kategorijās: atkritumi, enerģija un transports.

Pavisam reitingā šogad ir iekļautas 956 augstākās izglītības iestādes no 80 valstīm. No Latvijas tajā iekļuvušas 3 augstākās izglītības iestādes: Rīgas Tehniskā Universitāte, Liepājas Universitāte un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, iegūstot attiecīgi 50., 450. un 764. vietu. Reitinga pirmajā vietā ir Vāgeningenas Universitāte un pētniecības centrs no Nīderlandes, otrajā – Notingemas Universitāte no Apvienotās Karalistes un trešajā – Groningenas Universitāte no Nīderlandes.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI