DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. decembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijā atklās UNESCO globālo izglītības pārskata ziņojumu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 15. decembrī, Latvijā tiešsaistē tiks atklāts UNESCO globālais izglītības pārskata ziņojums “Nevaldības sektora dalībnieki: kurš izvēlas un kurš zaudē?”, kas šogad veltīts nevaldības sektora nozīmei izglītībā.

Plašam nevaldības sektora dalībnieku lokam ir svarīga loma pierādījumu radīšanā un inovāciju īstenošanā izglītībā. Šis aspekts tiek izcelts UNESCO ziņojumā, lai meklētu risinājumus mācīšanās izaicinājumiem, veicinātu pārmaiņas un stiprinātu izglītības sistēmas. Ziņojums atspoguļo arī pandēmijas izraisīto situāciju izglītības sistēmā visā pasaulē. Tāpat ziņojumā uzmanība vērsta arī uz to, kā UNESCO dalībvalstis ir virzījušās uz ANO Ilgtspējīgas attīstības 4. mērķa “Kvalitatīva izglītība” sasniegšanu.

Latvijā Globālā izglītības monitoringa ziņojuma atklāšanā piedalīsies Latvijas Republikas izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, UNESCO vecākā politikas analītiķe un ziņojuma izstrādes vadītāja Anna D’Addio, kurai ir ievērojama pieredze nevienlīdzības, nabadzības, sociālās nevienlīdzības un iekļaušanas politikas u.c. jautājumos, un UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre Baiba Moļņika.

Savu viedokli par ziņojumā ietvertajiem jautājumiem paudīs Valsts kancelejas direktora vietniece valsts pārvaldes jautājumos Inita Pauloviča, Jelgavas izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza un vecāku organizācijas “Mammām un tētiem” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Atklāšanas pasākumu moderēs žurnāliste Daina Jāņkalne.

Ziņojuma atklāšana notiks tiešsaistē, Zoom platformā 2021. gada 15. decembrī no plkst. 14.00 līdz 15.30. Tiešsaistes pasākums tiks tiešraidīts Izglītības un zinātnes ministrijas (@izglitibas.ministrija) un UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas (@unescolnk) Facebook lapās.

Globālo izglītības monitoringa ziņojumu izstrādā neatkarīga ekspertu komanda UNESCO uzdevumā. Kopš 2002. gada iznākuši jau 17 ziņojumi, kas veltīti dažādām izglītības tēmām, bet šis ir piektais ziņojums sērijā uzsvērs nevaldības sektora dalībnieku lomu ilgtspējīgās attīstības mērķu sasniegšanā. Latvijā UNESCO globālā izglītības monitoringa ziņojuma prezentācija notiek devīto gadu pēc kārtas.

Ar ziņojumu angļu valodā ir iespējams iepazīties šeit - https://unesdoc.unesco.org/ark:/48223/pf0000379875.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI