DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

AAE atzinīgi vērtē Latvijas sniegumu “EXPO 2020 DUBAI”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

novembrī Dubaijā Valsts prezidents Egils Levits tikās ar augstākajām Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) amatpersonām – Dubaijas valdnieku V. A. Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Abū Dabī emirāta kroņprinci V. A. Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan un Dubaijas valdnieka vietnieku, finanšu ministru V. A. Sheikh Maktoum bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Uzņemot Latvijas paviljonā Dubaijas valdnieku V. A. Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Valsts prezidents apsveica AAE 50. dibināšanas gadadienā, kas tiks atzīmēta 2. decembrī. Abas puses apliecināja vēlmi drīzumā vienoties par līgumu par divpusējo investīciju aizsardzību, lai varētu īstenot vērienīgāku ekonomisko sadarbību. Dubaijas valdnieks izteica atzinību par Latvijas kultūras un inovāciju sasniegumiem, kas lieliski parādīti Latvijas paviljonā.

Arī Abū Dabī emirāta kroņprincis V. A. Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan atzina Valsts prezidentam, ka ir ļoti aizkustināts par Latvijas sniegumu “EXPO 2020 DUBAI”, īpaši uzsverot Latvijas nacionālās dienas laikā sagādāto pārsteigumu – latviešu mākslinieku izpildīto dziesmu arābu valodā. Kroņprincis interesējās par investīciju vidi Latvijā, tehnoloģiskajiem sasniegumiem un divpusējās tirdzniecības potenciālu. Tika pārrunātas arī Latvijas ārpolitikas prioritātes. Valsts prezidents pastāstīja par Trīs jūru iniciatīvu un tās nozīmi investīciju piesaistē reģiona attīstībai. Sarunā ar kroņprinci piedalījās arī AAE starptautiskās sadarbības valsts ministre V. E. Reem Ebrahim Al-Hashimi.

Savukārt tikšanās laikā ar Dubaijas valdnieka vietnieku, finanšu ministru V. A. Sheikh Maktoum bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum tika pārrunāta Latvijas un Eiropas ekonomiskā situācija un tās attīstības prognozes, tai skaitā iespējamie pasākumi inflācijas ierobežošanai. Tāpat tika pārrunāta cīņa ar Covid-19 pandēmiju. Valsts prezidents pastāstīja par aktuālo situāciju Latvijā un apsveica AAE ar augsto vakcinācijas aptveri un attiecīgi zemo inficēšanās statistiku.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI