DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: Latvijai kā Trīs jūru iniciatīvas šī gada vadītājai EXPO 2020 paver jaunu investīciju iespējas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai sarunās ar ārvalstu investoriem, dažādu valstu uzņēmējiem un politiķiem runātu par jaunu investīciju piesaisti Latvijai, Valsts prezidents Egils Levits 26.–28. novembrī apmeklēs “EXPO 2020 DUBAI”.

Īpašā Latvijas nacionālās dienas programmā kopā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) un Latvijas uzņēmēju delegāciju Valsts prezidents uzrunās starptautiskās biznesa kopienas pārstāvjus. Liela uzmanība tiks veltīta investīciju piesaistes iespējām saistībā ar to, ka Latvija šogad vada Trīs jūru iniciatīvu (TJI). TJI izveidota, lai stiprinātu infrastruktūras projektus transporta, enerģētikas un digitālo savienojumu jomā Centrālajā un Austrumeiropā, kā arī lai piesaistītu starptautiskās investīcijas reģiona attīstībai.

Valsts prezidentam plānota arī tikšanās ar AAE augstām amatpersonām, lai pārrunātu aktuālus starptautiskās un ekonomiskās sadarbības jautājumus, un tikšanās ar diasporas pārstāvjiem.

“EXPO 2020 DUBAI” klātienē piedalīsies 120 Latvijas uzņēmumu, neklātienē – 80. Uzņēmēji pārstāv tādas Latvijai būtiskas nozares kā IKT, transports un loģistika, pārtika, inovatīvi būvniecības materiāli un tehnoloģijas, farmācija un medicīnas tehnoloģijas. Uzņēmēju dalību “EXPO 2020 DUBAI” vada LIAA.

Valsts prezidentu vizītē pavadīs Andra Levites kundze.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI