DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. novembrī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Līdz gada beigām plānots pabeigt RŠV Pāternieki un Silene attīstības 1.posmu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto; Silene

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) veiks papildus būvdarbus robežšķērsošanas vietās Pāternieki un Silene, lai īstenotu Valsts robežsardzes (VRS) un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) papildus prasības attiecībā uz kontroles paviljonu izbūvi, nodrošinot iespēju VRS un VID izmantot kopēju infrastruktūru.

“RŠV Pāternieki un Silene modernizācijas rezultātā tiks ieviesta jauna pieeja robežu un muitas kontrolei, padarot pārbaužu veikšanu efektīvāku un ātrāku, kas dos pozitīvu ietekmi uz RŠV caurlaidības spēju un paaugstinās ES arējas robežas drošības līmeni,” norāda VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Personu apvienība “BA” veiks papildus neparedzētos būvdarbus RŠV Silene. Būvdarbu īstenošana nodrošinās Latvijas un Baltkrievijas RŠV attīstību –  1.posma realizāciju pilnā apjomā. RŠV Silene tiks paplašināta administratīvā ēka un veikta teritorijas pārbūve.

Savukārt RŠV Pāternieki papildus būvdarbus veiks iepirkuma rezultāta piesaistīts būvdarbu veicējs.  RŠV Silene un RŠV Pāternieki tiks veikti darbi, lai nodrošinātu objekta lietotāju precizēto prasību ieviešanu attiecībā uz autobusa pasažieru kontroles termināli un kontroles paviljoniem. Projekta “RŠV Pāternieki un Silene” modernizācijas 1.posma būvniecības pabeigšanas gala termiņš tiek pagarināts līdz 2021.gada 30.decembrim.

Šobrīd projekts atrodas būvniecības fināla stadijā. Līdz šim projekta realizācijas gaitā ir veikta RŠV teritoriju pārbūves darbi, paplašināts stāvlaukums kravas auto vajadzībām, veikta jumta seguma nomaiņa un fasādes atjaunošanas darbi,  paplašināts pārbaudes joslu skaits, lai paaugstinātu RŠV darbības efektivitāti, veikta satiksmes organizācijas paneļu uzstādīšana u.c. darbi. Pēc papildu finansējuma piešķiršanas kopējie robežšķērsošanas vietu  Pāternieki un Silene attīstības 1.posma būvniecības izdevumi ir 5 816 375 euro.

Latvijas un Eiropas Savienības drošībai nozīmīgu objektu uzturēšana un robežu attīstīšana ir viens no VNĪ darbības virzieniem. Kopumā VNĪ vadībā īstenoto Latvijas - Krievijas un Latvijas – Baltkrievijas robežu modernizācijā šobrīd tiek ieguldīti 18,5 miljoni eiro. Šo projektu rezultātā līdz 2023. gada beigām robežkontroles punktos strādājošajiem būs pieejami ērti un mūsdienīgi darba apstākļi, uzlabota robežkontrolei un muitas kontrolei nepieciešamā infrastruktūra, padarot robežu šķērsošanu efektīvāku un ātrāku.

VNĪ vadībā šobrīd turpinās darbs pie 43 dažādiem valstiski nozīmīgiem būvniecības objektiem ar kopējo projektu budžetu 156 miljoni eiro. Kapitālsabiedrība nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību ap 400 ēku un būvju nekustamajiem īpašumiem ar 1100 ēkām 1,02 milj. kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 3600 zemes īpašumu 9,6 miljonu kvadrātmetru platībā. VNĪ ir viens no 23 Latvijas uzņēmumiem, kas šogad Korporatīvās atbildības un ilgtspējas institūta „Ilgtspējas indeksa” vērtējumā saņēmis augstāko platīna godalgu, apliecinot labu pārvaldību un savas darbības ilgtspēju. Uzņēmums dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Latvijas Republikas Finanšu ministrija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI