DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Satiksmes ministrs Latgales pašvaldību vadītājiem prezentēs Valsts reģionālo autoceļu tīkla būvniecības plānu līdz 2027. gadam

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits  un VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) vadība piektdien, 15. oktobrī tiešsaistē piedalīsies Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdē, lai iepazīstinātu ar reģionālo autoceļu uzlabošanas plānu turpmākajiem sešiem gadiem.

Šī būs jau trešā šāda veida tikšanās, kurā ministrs un LVC valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Lazdovskis ar pašvaldību vadītājiem apspriež prioritātes un plānus valsts reģionālo autoceļu būvē laikā līdz 2027. gadam. Līdz šim jau ministrs ticies ar Kurzemes un Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomēm un drīzumā iecerētas tikšanās arī Vidzemē un Zemgalē.

Valdībā jau ir apstiprināta valsts galveno autoceļu ilgtermiņa attīstības stratēģija, taču tikpat svarīgi ir rūpēties par reģionālo un vietējo autoceļu attīstību, lai iedzīvotāji varētu ērti pārvietoties starp novadu centriem.

“Labi autoceļi ir arī stimuls teritoriju attīstībai, lai saglabātu un veidotu darbavietas un piesaistītu iedzīvotājus. Tāpēc Satiksmes ministrija sadarbībā ar LVC ir izstrādājusi plānu mērķtiecīgai reģionālo autoceļu stāvokļa uzlabošanai turpmākajos gados,” saka satiksmes ministrs Tālis Linkaits. Viņš uzsver, ka pārdomāts valsts reģionālo autoceļu būvniecības plāns ir svarīgs, lai savlaicīgi paredzētu un pamatotu nepieciešamo finansējumu autoceļu attīstībai.

Sākotnējais valsts reģionālo autoceļu tīkla būvniecības plāns līdz 2027. gadam paredz, ka būvdarbi veicami uz valsts reģionālajiem autoceļiem apmēram 1360 km kopgarumā, tai skaitā paredzot 183 km grants autoceļu posmu asfaltēšanu. Jau nākamā gada budžetā Satiksmes ministrijai piešķirti papildus 57,7 miljoni eiro, kas tiks investēti reģionālo ceļu būvniecībā. Par šiem līdzekļiem plānoti autoceļu pārbūves darbi aptuveni 280 km garumā visā Latvijā  Savukārt 2021.-2023. gadā investīcijas no valsts budžeta paredzētas pusei  no šajā plānā identificētajiem valsts reģionālajiem autoceļiem. Kopumā papildu nepieciešamais finansējums kvalitatīva valsts reģionālo autoceļu tīkla veidošanai līdz 2027. gadam ir 358 miljoni eiro.

Līdz šim Valsts reģionālo autoceļu tīkla būvniecības plāns līdz 2027. gadam ir apspriests Satiksmes ministrijas organizētajā publiskajā domnīcā.  Pēc reģionālo ceļu attīstības plāna prezentēšanas plānošanas reģionos Satiksmes ministrija par to gatavos informatīvo ziņojumu izskatīšanai Ministru kabinetā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI