DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Inese Voika ar Kataras vēstnieku pārrunā ekonomiskās sadarbības stiprināšanas iespējas, tostarp 5G tehnoloģiju jomā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Esam ieinteresēti aktivizēt Latvijas un Kataras sadarbību ekonomikā, tostarp informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā. Īpaši jāizceļ digitālā savienojamība un 5G mobilo sakaru tīklu attīstība, kas var būt būtiska ne vien privātajam, bet arī publiskajam sektoram, sacīja Saeimas sekretāra biedre Inese Voika otrdien, 5.oktobrī, iepazīšanās vizītē parlamentā tiekoties ar Kataras Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Abdullu Abdulrahmanu Nāseru Fahrū (Abdulla Abdulrahman Nasser Fakhroo).

Izceļot Latvijas potenciālu kā reģionālam 5G koordinācijas centram, I.Voika arī uzsvēra novembrī Latvijā gaidāmo ikgadējo reģionālo 5G jautājumiem veltīto forumu.

Vēstnieks pauda vēlmi attīstīt sakarus starp Kataras un Latvijas uzņēmējiem, kā arī veicināt plašāku izpratni un zināšanas vienam par otra valsti. Kā būtisku punktu puses izcēla tūrismu, kā arī pārrunāja iespējas attīstīt aviopārvadājumus starp abām valstīm.

Pārrunājot parlamentārās sadarbības stiprināšanas iespējas, Saeimas sekretāra biedre un vēstnieks pārsprieda arī pagājušajā nedēļas nogalē Katarā aizvadītās pirmās vispārējās parlamenta vēlēšanas.

I.Voika un vēstnieks sprieda arī par aktuālajiem notikumiem Afganistānā. Saeimas sekretāra biedre atzinīgus vārdus veltīja Kataras ieguldījumam reģiona drošības stiprināšanā, īpaši izceļot tās centienus pildīt koordinējošo lomu.

Tāpat I.Voika sveica Kataru ar gaidāmo Pasaules kausu futbolā 2022.gadā - pirmo šāda mēroga starptautisko sporta notikumu Tuvajos Austrumos.

Vēstnieks rezidē Varšavā, Polijā. Šogad aprit 25 gadi, kopš Latvijas un Kataras diplomātisko attiecību nodibināšanas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI