DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma
2
2

Satversmes tiesa aicina 9. un 12. klašu skolēnus uz vebināru par vārda brīvības nozīmi demokrātiskā sabiedrībā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satversmes tiesa aicina 9. un 12. klašu skolēnus 8. oktobrī piedalīties vebinārā “Kā vārda brīvība stiprina demokrātisku sabiedrību?”. Vebinārā tiks analizēts Latvijas Republikas Satversmes (turpmāk – Satversme) 100. pantā ietverto tiesību uz vārda brīvību saturs, kā arī tā dalībnieki tiks iepazīstināti ar Satversmes tiesas judikatūru.

Vebināru atklās Satversmes tiesas priekšsēdētāja Sanita Osipova un izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece. Vebinārā priekšlasījumus sniegs Satversmes tiesas tiesnesis Artūrs Kučs un Satversmes tiesas tiesneša palīdze Madara Meļņika.

Vebināra tēma izvēlēta, lai rosinātu 9. un 12. klašu skolēnu interesi par vārda brīvības un pašizpausmes nozīmi demokrātiskā tiesiskā valstī, attīstītu zināšanas par tiesībām un atbildību attiecībā uz vārda brīvību, kā arī, lai iedvesmotu piedalīties Satversmes tiesas rīkotajā domrakstu konkursam. Šogad izsludinātā Satversmes simtgadei veltītā domrakstu konkursa tēma ir “100. pants Satversmes simtgadē: kā vārda brīvība un pašizpausme padara mani laimīgu un Latviju stipru?”.

Vebinārs norisināsies 8. oktobrī plkst. 14.00.

Aicinām pedagogus pieteikt 9. un 12. klašu skolēnus dalībai vebinārā šeit: https://forms.gle/otunn4CEYTT1j8HS7

Pieteikšanās termiņš: 6. oktobris.

Detalizētāka informācija par Satversmes tiesas konkursu pieejama šeit.

Satversmes tiesa katru gadu rīko pasākumus skolu jaunatnei par demokrātiskas tiesiskas valsts vērtībā, kas atspoguļotas Satversmē. Satversmes tiesa 2020. gadā zīmējumu un domrakstu konkursa ietvaros rīkoja vebināru “Skolēns – atbildīgs pilsonis”.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI