DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

“Rīgas satiksme” noslēgusi divu elektroautobusu testēšanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Rīgas satiksme” noslēgusi elektroautobusu "Scania Citywide" un "Solaris nUrbino 18 Electric" testēšanu, kas norisinājās laika posmā no 12. augusta līdz 1. septembrim. Izmēģinājuma braucienu mērķis bija gūt pieredzi par enerģijas uzkrāšanas risinājumu piemērotību maršrutu tīklam, uzlādes risinājumiem un enerģijas patēriņu dažādos maršrutos. Savukārt aptaujātie pasažieri novērtējuši autobusu kluso darbības gaitu.

Elektroautobusi pasažieru pārvadājumus veica dažādos autobusu maršrutos - 6., 12., 20. un 44. maršrutā. “Scania Citywide” elektroautobuss testa laikā veica 1590 kilometrus, bet Solaris nUrbino 18 Electric” 1318 kilometrus.  Vidēji elektroautobusi bez uzlādes nobrauca no 130 līdz 160 kilometriem, kas atbilda ražotāju norādītajiem parametriem.

“Kopumā man patika braukt ar elektroautobusu, jo tas ir jaunums, kas sniedz arī jaunu pieredzi vadītājam. Turklāt  tie nepiesārņo vidi kā autobusi, kas ir darbināmi ar dīzeļdegvielu,” iespaidos dalās autobusa vadītājs Toms, kurš bija viens no elektroautobusu vadītājiem.

Elektroautobusi ir videi draudzīgi, jo nerada gaisa piesārņojumu. To dzinējs strādā klusi, un tas ir aprīkots pēc iespējas tā, lai lieki netērētu elektroresursu. Klusā gaita ir transporta līdzekļa īpašība, ko novērtē arī pasažieri: “Es pat nepamanīju, kā autobuss piestāja pieturā!”.

Lai iegūtu pēc iespējas pilnvērtīgākus rezultātus gan par elektrības patēriņu, gan piemērotību maršrutu tīklam, elektroautobusi pasažieru pārvadājumus veica gan dažādos laikos, gan maršrutos. Veiktajos elektroautobusu testos, kā arī nesen veiktajā tirgus izpētē iegūtā pieredze ļaus pilnvērtīgāk sagatavoties atklātai iepirkumu procedūrai par 35 elektroautobusu iegādi. 

Kā jau iepriekš tika ziņots, šī gada martā “Rīgas satiksme” uzaicināja elektroautobusu un ūdeņraža autobusu ražotājus sadarboties testēšanā. Savus elektroautobusus testa braucieniem piedāvāja divi ražotāji - Scania Latvia (Scania Citywide) un Solaris Bus & Coach Latvia (Solaris nUrbino 18 Electric).

Saziņai ar „Rīgas satiksmi” aicinām izmantot informatīvo tālruni 20361862 vai arī e-pastu info@rigassatiksme.lv. Tāpat ar uzņēmumu var sazināties sociālo tīklu platformās vai mājas lapā www.rigassatiksme.lv sadaļā „Sazinies ar mums”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI