DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Zemessardzes pārstāvji Igaunijā piedalās militārajās mācībās “SCANBAL”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 6. līdz 11. septembrim Igaunijā notiek Baltijas un Skandināvijas valstu brīvprātīgo aizsardzības organizāciju kopīgi organizētās galda izspēles mācības “SCANBAL”. Tajās piedalās pārstāvji no Igaunijas Kaitseliit (Aizsardzības līga), Latvijas Zemessardzes, Lietuvas KASP (Brīvprātīgo aizsardzības organizācijas) un Somijas aizsardzības spēkiem.

Vingrinājuma mērķis ir Baltijas un Skandināvijas valstu brīvprātīgo aizsardzības organizāciju sadarbības veicināšana un risinājumu radīšana dažādām militāri taktiskajām situācijām rotas līmeņa militārām apakšvienībām. Vingrinājums norisinās bez šo risinājumu realizēšanas dzīvē, bet izspēlējot šīs aktivitātes teorētiski.

Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju. Vienlaikus dienests Zemessardzē ir iespēja uzlabot savu vispārējo fizisko sagatavotību, veselību un paplašināt redzesloku, piedaloties militārajās mācībās gan Latvijā, gan ārvalstīs. 

Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 55 gadiem ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, bez kriminālās sodāmības, atbilstošu veselības stāvokli un fizisko sagatavotību. Pieteikuma iesniegšanai kandidātam jāsazinās ar dzīves vai studiju vietai tuvāko Zemessardzes vienību, zvanot uz tālruņa numuru 1811, rakstot uz e-pasta adresi esizemessargs@mil.lv vai personīgi ierodoties vienībā. Uzzini vairāk tīmekļvietnē www.zs.mil.lv !  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI