DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

“Rīgas mežu” padomes priekšsēdētāja amatā ievēlēts Toms Auškāps

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 2.septembrī, notika pirmā pašvaldības kapitālsabiedrības SIA “Rīgas meži” padomes sēde. Tajā par priekšsēdētāju tika ievēlēts Toms Auškāps, bet par vietnieku -  Aigars Ģērmanis. Pirmās sēdes laikā padome iepazinās ar uzņēmuma vadību un daļu kolektīva.

“Pirmajā padomes sēdē mēs tikām iepazīstināti  ar šā brīža vadības uzsāktajām pārmaiņām, kuras tiek īstenotas atbilstoši ilgtspējīgai attīstībai un sabiedrības interesēm. Iestrādes labas korporatīvās pārvaldības, risku vadības un audita jomās, kā arī izstrādātie grozījumi “Mežu apsaimniekošanas plānā”, vides izglītības programmas “Zaļā klase” attīstības koncepcijā u.c. liecina par tālredzīgu un profesionālu vadības darbu,” uzsvēra Auškāps.

Tostarp sēdē padome vienojās par tuvākajos divos mēnešos veicamajiem darbiem, kā prioritāti izvirzot atbilstošāko kandidātu atlasi “Rīgas Mežu” valdei, kā arī vidēja termiņa darbības stratēģijas aktualizēšanu.

Jau ziņots, ka, turpinot uzlabot korporatīvo pārvaldību pašvaldības kapitālsabiedrībās, no 1.septembra "Rīgas meži" darbu sākusi padome - pārraudzības institūcija, kas pārstāv dalībnieka intereses sapulču starplaikā un uzrauga valdes darbību.

Jaunās padomes svarīgākie uzdevumi - stiprināt uzņēmuma kontroles sistēmu, aktualizēt vidēja termiņa stratēģiju un konkursa kārtībā atrast labākos kandidātus "Rīgas mežu" valdei.

Padomes locekļa amatā ar kompetenci bioekonomikas un zemes resursu ilgtspējīgas pārvaldības jomā tika ievēlēts Toms Auškāps, kurš Rīgas Ekonomikas augstskolā un Latvijas Universitātē ieguvis maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā un vadībzinātnē, kā arī ir AS "Balticovo" valdes loceklis.

Padomes locekļa amatā ar kompetenci finanšu jautājumu un audita jomā, risku vadības un iekšējās kontroles sistēmas jomā ievēlēts Viktors Troicins, kurš Rīgas Aviācijas universitātē ieguvis bakalaura grādu ekonomikā un Rīgas Ekonomikas augstskolā - maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā. V. Troicins bijis SIA "Maxima Latvija" valdes loceklis, un patlaban ir OU "Tonybet" valdes priekšsēdētāja vietnieks.

Padomes locekļa amatā ar kompetenci stratēģiju izstrādes un ieviešanas jomā un korporatīvas pārvaldības un pārmaiņu vadības jomā ievēlēts Aigars Ģērmanis, kurš Latvijas Universitātē ieguvis maģistra grādu vadībzinātnē, kā arī ir AS "Augstsprieguma tīkls" padomes loceklis.

SIA “Rīgas meži” ir 2008.gadā dibināts pašvaldības uzņēmums, kas apsaimnieko galvaspilsētai piederošos mežus, dārzus un parkus. Rīga ir lielākā Eiropas pilsēta – mežu īpašniece un viena no lielākajām mežu īpašniecēm Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI