DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Publisko izdevumu komisija: Finanšu ministrijai jāizvērtē būvnieku karteļa ietekme uz valsts un pašvaldību budžetiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Finanšu ministrijai nepieciešams prognozēt kāda būs būvnieku karteļa ietekme uz valsts un pašvaldību budžetiem, otrdien, 31.augustā, sprieda Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti. Mums jāsaprot, kā šis Konkurences padomes atklājums par negodprātīgajiem būvniekiem ietekmēs valsts budžetu un Eiropas Savienības (ES) fondu pieejamību, sēdē uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Reinis Znotiņš.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) deputātus informēja, ka, pastāvot konkurences pārkāpumam, saskaņā ar Eiropas Komisijas regulējumu ES fondu projektos piemērojamas finanšu korekcijas - finanšu atbalsta summu samazinājums vai atcelšana.

CFLA pārstāve informēja komisijas deputātus, ka karteļa darbību rezultātā ietekmētais ES fondu finansējuma apmērs varētu būt vismaz 18,6 miljoni eiro. Pēc lēmuma par finanšu korekcijas piemērošanu un neatbilstoši veikto izdevumu atgūšanu projektu īstenotājiem būs tiesības vērsties pret pārkāpumu izdarījušajiem uzņēmumiem regresa kārtībā.

R.Znotiņš aicināja komisijas deputātus iepazīties ar Konkurences padomes sniegto informāciju par būvnieku kartelī iesaistītajām amatpersonām.

Jautājuma izskatīšanu deputāti lēma turpināt septembra beigās, kad būs zināms, kuros gadījumos Konkurences padomes lēmums ir galējs un kuros tas tiks pārsūdzēts, informēja komisijas priekšsēdētājs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI