DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Baltijas valstu parlamentu priekšsēdētāji apmeklēs Lietuvas un Baltkrievijas robežu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece trešdien, 18.augustā, darba vizītē apmeklēs Lietuvas Republiku, lai kopā ar Baltijas valstu parlamentu priekšsēdētājiem iepazītos ar situāciju uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas saistībā ar nelegālās migrācijas pieaugumu no Baltkrievijas.  

Viļņā I.Mūrniece tiksies ar Lietuvas Republikas parlamenta (Seima) priekšsēdētāju Viktoriju Čmilīti-Nilsenu (Viktorija Čmilytė-Nielsen) un Igaunijas Republikas parlamenta (Rīgikogu) priekšsēdētāju Jiri Ratasu (Jüri Ratas), kā arī ar Lietuvas Republikas prezidentu Gitanu Nausēdu (Gitanas Nausėda).

Baltijas valstu priekšsēdētājiem Lietuvā pievienosies Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Dāvids Marija Sasoli (David Maria Sassoli), kurš ieradies Baltijas valstīs, lai atzīmētu to neatkarības atgūšanas trīsdesmitgadi.

Paredzēts, ka parlamentu priekšsēdētāji noliks ziedus Medininku memoriālā, pieminot pirms 30 gadiem PSRS omoniešu uzbrukumā Medininku robežkontroles punktam pie Baltkrievijas robežas dzīvību zaudējušos Lietuvas robežsargus un muitniekus.

Parlamentu priekšsēdētāji apmeklēs Padvaronis robežsardzes punktu un tiksies ar Lietuvas Valsts robežsardzes priekšnieku Sauļu Nekraševiču (Saulius Nekraševičius). Pēc tam plānota kopīga parlamentu priekšsēdētāju preses konference.

Krasi pieaugot nelegālo robežšķērsošanas gadījumu skaitam no Baltkrievijas uz Latviju, I.Mūrniece šā gada 11.augustā jau apmeklēja Silenes robežkontroles punktu, kā arī vairākus Latvijas valsts robežas posmus, lai iepazītos ar aktuālo situāciju uz Latvijas-Baltkrievijas valsts robežas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI